• Egy magyar nő a föld körül!
    Terézia60 blogja

    Déli-óceán - 20 méteres hullámokon lovagolunk!

    Jól vagyok, bár a hetet betegséggel kezdtem: romlott kajától valószínüleg. Belázasodtam, hasmenésem volt és folymatosan hánytam, amitől nem tudtam enni. Annyi erőm sem volt, mint egy légynek.

    Mindez a déli óceánon, ami tényleg olyan kemény, amilyen a híre: 20 méteres hullámok, hideg, nedves és nagyon változékony.

    Most a 40. szélességi fokon hajózunk, időnként százliternyi hideg víz ömlik a nyakunkba a fedélzeten. A vicces az, hogy fel sem vesszük, megy tovább az élet. A minap egy ilyen víztömeg úgy elsodort két társamat, hogy meg sem álltak a korlátig - de persze lógunk a két méteres biztoító hevederen, meg még egy 40 centisen is. A szél 35-50 csomó közötti, elég vad.

    Viszont gyönyörű. Egyáltalán nem félelmetes, valahogy ezt én sem mindig értem - biztonságban érzem magam a hajón.

    Minden lépésünket meg kell fontolni...

    Nem könnyű dolgozni a dőlésben, és most meg még a hullámokon is lovagolunk, úgy hogy huppogunk is rendesen.

    Rengeteg albatrosz és más madár követ bennünket. Néha a nap is kisüt, holdat is láttam már ezen a héten. De azért nagyon vad...

    (kép forrása: http://www.clipperroundtheworld.com/raceviewer)

    Szerző: Koczka Terézia

    „A 60 éves budapesti vezetői coach élete legnagyobb kihívásával néz szembe: a Clipper Round the World Yacht Race elnevezésű vitorlásverseny résztvevőjeként egy 70 lábas, vadonatúj yacht matróza lesz a 2013-14-es Föld körüli futam során.”

     

   • Blog leírása

    Koczka Terézia, a 60 éves budapesti vezetői coach élete legnagyobb kihívásával néz szembe: a Clipper Round the World Yacht Race elnevezésű vitorlásverseny résztvevőjeként egy 70 lábas, vadonatúj yacht matróza lesz a 2013-14-es Föld körüli futam során. A 40.000 tengeri mérföldes verseny 11 hónapig tart majd.
    Látogatás: 53136 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés