Déli-óceán - 20 méteres hullámokon lovagolunk!

Blog: Egy magyar nő a föld körül! - Szerző: Terézia60

Jól vagyok, bár a hetet betegséggel kezdtem: romlott kajától valószínüleg. Belázasodtam, hasmenésem volt és folymatosan hánytam, amitől nem tudtam enni. Annyi erőm sem volt, mint egy légynek.

Mindez a déli óceánon, ami tényleg olyan kemény, amilyen a híre: 20 méteres hullámok, hideg, nedves és nagyon változékony.

Most a 40. szélességi fokon hajózunk, időnként százliternyi hideg víz ömlik a nyakunkba a fedélzeten. A vicces az, hogy fel sem vesszük, megy tovább az élet. A minap egy ilyen víztömeg úgy elsodort két társamat, hogy meg sem álltak a korlátig - de persze lógunk a két méteres biztoító hevederen, meg még egy 40 centisen is. A szél 35-50 csomó közötti, elég vad.

Viszont gyönyörű. Egyáltalán nem félelmetes, valahogy ezt én sem mindig értem - biztonságban érzem magam a hajón.

Minden lépésünket meg kell fontolni...

Nem könnyű dolgozni a dőlésben, és most meg még a hullámokon is lovagolunk, úgy hogy huppogunk is rendesen.

Rengeteg albatrosz és más madár követ bennünket. Néha a nap is kisüt, holdat is láttam már ezen a héten. De azért nagyon vad...

(kép forrása: http://www.clipperroundtheworld.com/raceviewer)

Szerző: Koczka Terézia

„A 60 éves budapesti vezetői coach élete legnagyobb kihívásával néz szembe: a Clipper Round the World Yacht Race elnevezésű vitorlásverseny résztvevőjeként egy 70 lábas, vadonatúj yacht matróza lesz a 2013-14-es Föld körüli futam során.”