• Vérrög mennyi idő múlva oszlik szét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapám miatt aggódóm. ő most 50 éves. Másfél éve volt egy műtétje. Érszükülete volt mind két lábába ..szerencsére még nem kellett műeret adni neki.Érmosást végeztek nála. Azota 2010 decemberében a lábszárába lett egy mélyvénás trombózisa. Akkor be is fektették és kapott inekciokat 2 héten keresztül. Azt mondták attól majd fel fog oldodni a vérrög. Azota is vérhígító gyógyszereket szed és 4 hetente jár vissza kontrollra. Ennek már lassan fél éve. És a vérrög még mindig ugyan akkor mint decemberben. Semmit sem változott az állapota. Nem tudom ez mennyire normális állapot így? Nekem tul sok idő eltelt december óta és én arra számítottam hogy azért valami javulás történik majd. Az orvos is elég bizonytalanul állt a dologhoz és ezért is érzem mégjobban hogy valami szerintem nem jó így. Azt mondta pihenjen feküdjön ne csináljon semmit a rög miatt. és majd egy hónap múlva menjen vissza. Eléggé aggódóm emiatt. Féltem édesapám. Főleg hogy az utobbi pár hónapan észrevettem rajta némi beszédzavart. Egyre gyakrabban fordul elő hogy akadozik a beszéde ; és sokszor ugy fogalmazza meg a mondatokat hogy végeredményben érteni mit mond de összefüggéstelenül mondja ki azokat. Ő rajta nem látom h ezt észrevenné. De már édesanyámnak is feltünt hogy egyre gyakrabban fordul elő... eléggé aggódom. Szeretnék tiszán látni.. bár remélem csak én aggódom túl a dolgokat és minden rendben van.. válaszát előre is köszönöm...

        Dr. Pataky Nóra válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Kérdező! Azt, hogy mennyi idő múlva oszlik szét a vérrög édesapja esetében nem tudom megmondani, mindenesetre a vérhígító tabletta szedése feltétlen szükséges, valamint kontroll vizsgálatok Angiológus vagy Érsebész szakorvosnál. Beszédzavara miatt javaslom sürgősen Neurológai kivizsgálását.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. május 02., 16:21; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: