• Axialis hiatus hernia, gastritis chr.erosiva, reflux oesophagitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Két havi Zimpax szedése után ismételt felsőpanendoscopos vizsgálaton vettem részt. Sajnos nagymértékű javulás nem következett be. A vizsgálat eredménye (részletek): A cardiagyűrű tág, kb. szilványi hiatus hernia látható, felette a nyelőcső ny.h.-ja hyperaemias. A gyomor levegőbefuvásra jól tágul, foltokban hyperaemias. Az antrumban számos erosio is látható, innen biopsia történt (az eredményét még várjuk). A pylorus kerek, szabályos. A bulbus és a duodenum leszálló szára ép. Végig epés reflux látható. Vélemény: axialis hiatus hernia, gastritis chr.erosiva, reflux oesophagitis. Jav: Pariet,Cerucal,Venter Szeretném megkérni, hogy segítsen értelmezni ezt az eredményt, mert az orvosom egy picit szűkszavú volt. Mennyire súlyos ill. mennyire kezelhető eset vagyok? Várhatok javulást a most felírt gyógyszerektől ? Válaszát köszönve, tisztelettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában

        Kedves Kérdező!

        Leletének jelentése: szilványi hiatus hernia: rekeszsérv, melyen át a gyomor egy kis része a mellkasba juthat, ezáltal a gyomor-nyelőcső közötti záróizom gyengül, a reflux fokozódik
        az antrumban erosiok: aró felmaródások a gyomor nyálkahártyáján, a sav illetve az epe okozta nyálkahártya-károsodás, melyet adott esetben súlyosbíthat H. pylori fertőzés is (a biopsia részben ennek kimutatására történt). A nyombél ép. Leírása alapján a Zimpax terápia tényleg nem volt igazán hatásos, az újonnan kapott kombináció újabb, erősebb savgátlót és a nyelőcső-gyomor motilitását elősegítő szert is tartalmaz. Emelett nem szaba elfelejteni, hogy gyógyulás igazán az életmód rendezésétől várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, Salvus vizes ivókúra, hasűri nyomás csökkentése (fogyás) és nem utolsó sorban a stressz megfelelő feldolgozása.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-14 12:07:38; Megválaszolva: 2009. július 14., 12:07

        Tudjon meg többet: rekeszsérv

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A serum koleszterin szintem 6,07 a Triglicerid 2,23 és a serum G-GT-ém pedig 48 A hasam főleg bal oldalt állandóan fel van puffadva, néha úgy érzem ki van türemkedve. 16 éve volt hasnyálmirigy gyulladásom, de azóta nagyon ritkán magas az...
        2 hónapja sebszerű fájdalmat èrzek a vègbelemben,ami vèrzèssel nem jár,ègő èrzèshez hasonlit!A fájdalmat a vègbèlnyilástol picit beljebb èrzem.Kenegetni szoktam,de csak ha fáj.1 ève belsö aranyeret állapitottak meg,vègbèl...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy lehet valaki a sárgaborsóra allergiás? 4hónapja csináltam fözeléket, és utána 3napig a wc-t jártam. Nagyon ment a hasam, és bélgörcseim voltak, elsőnek azt hittem hogy nagyon sokat ettem belőle. A...
        1,5éve krónikus gyomorhurutom van, 2hete fáj a gyomrom ismét,de nem úgy ahogy annak idején, nincs szisztéma csak tompa égő érzés,akár étkezés előtt és után,és testhelyzettől is függ,,lehet rosszabb az állapot, és kiújulása erősebb...
        T.Plósz dr ûr.kèrdèsem a következõ lenne,március eleji gyomortükrœzès reflux betegsèget állapitott meg,csak nálam nem a tipusos gyomorègès tünettel,hanem,gège,hangszalag gyulladást ill,rekedsèget okozva.voltam fül orr gègèszeten ezt...
        Tisztelt Dr Úr! Dyspepsiás panaszok miatt végzett H2 kilégzés során laktózterhelés pozitív, Vékonybél dysbacterosis, Fruktózintolerancia. Lapos kemányítőterhelés miatt 3x1 Kreon 2500 szedek. Hisztaminintolerancia és coeliakia panel negative....
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egy érdekes, hetek óta tartó tünetekkel tarkított tapasztalataimat osztom meg önnel. Az egész kb május elején keletkezett mikor náthásan belázasodtam és felkerestem háziorvosom. Ő 3x1-es adagolásba felírta nekem az...
        80 mg Pantoprazole-Teva,3x1MeteoSpasmyl.Minden étkezés utánpuffad,kevés és zsírtalan után is, egésznap van,miközben távozik is.Éjjel leapad.Tej+termékei agresszívabbak. Fél éve féregny,m;főleg azóta.Divertikulum van,jóind.polipok...
        Üdvözlöm! 2013 november ota rosszul érzem magam voltam orvosnál el küldtek vizsgálatokra de nem talaltak semmit!Viszont mostanában a bal oldalon neha fáj a hasam rossz izt erzek a számban hányingerem van,FEL VAGYOK PUFFADVA sok a bél gazom nem...
        Tisztelt Doktornő/Úr, harmadik napja délelőttönként többször volt híg székletem (4-5 alkalom), az utolsó alkalmakkor némi puffadással, gázképződéssel, fájdalommal kísérve. Ami aggaszt, azt tegnap és ma történt: tegnap az utolsó...
        Tisztelt Doktor Nő! Már hónapok óta érzek a szegycsontom mögött egy nyomó jellegű fájdalmat. Mellkas röntgent készítettek, melynek az eredménye a következő lett: "Részarányos mellkas. Norm. állású sima kontúrú rekesz, szabad lat....
        Tisztelt webbeteg! Egy hete enyhe, helyét változtató fájdalmat érzek a hasfalamban. Nem izomláz szerű érzés, inkább mintha húzódás lenne. Háziorvosom is erre gyanakodott. Ráadásul az idő múlásával enyhültek is a tünetek. Azonban a mai...
        Szép estét. Az lenne a problémám hogy 3 napja alhasi fájdalmaim vannak kis emelygessel és hanyingerrel és faradtabbnak is érzem magam . Panikbeteg vagyok elvileg azis kivalthatja ezeket a tüneteket de én szerintem ez valami más.
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 hónappal ezelőtt volt vakbélműtétem, később kiderült, nem volt gyulladt. A műtét után újra elkezdett fájni a hasam, a köldöktől jobbra levő területen. Ez a fájdalom nem túl erős, viszont állandó. Elég...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Olyan problémámmal fordulok önhöz, hogy kb. 3hete egyik éjjel arra ébredtem hogy görcsös hasfájás kínoz. (Soha nem fájt még ennyire a hasam) ezután hasmenés jelentkezett amely nagyon gyakori volt, kb fél...
        ( 2014.07.19 ) Szombaton kezdődött, elég erős fejfájás, hőemelkedés, majd később láz ( 38,5 körül ) Másnap has-fájás, kisebb görcsök, hőemelkedés maradt, kis szédülés, étvágytalanság, hányinger. Hétfőre a láz megszűnt, csak a...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Áprilisban elkaptam egy vírusos hasmenést, ami pár napig leforgása alatt átment rajtam. Két hétig semmi bajom sem volt, de utána elkezdődött minden elölről és azóta tart. Reggel 3-szor vagy többször kell kimennem. De...
        Jonapot!Elore megirom,hogy jarok orvosokhoz mostanaban rendszeresen a problemaim miatt,de meg messze van a kovetkezo vizsgalatom es egyre jobban zavar,hogy nem tudom mi lehet pontosan a bajom!Majus 6-an polypektomias beavatkozasom volt,ami soran egy 4mm...