Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
- 1. tál 15 kdg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- só
- fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 2. tál
- 15dkg puha vaj
- Édesítőszer
Elkészítés:
A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.
Hasonló receptek
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Darált keksz kukoricalisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes