Mozarellával rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • 3 csomag mozzarella (egész golyó)
  • kb. fél üveg fekete olívabogyó
  • vágott mandula
  • 3-4 paradicsom
  • olíva olaj
  • rozmaring

Elkészítés:

A padlizsánokat kb. 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mindkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padlizsán karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olívabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozzarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozzarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb. 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell.

Hasonló receptek

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Juhsajtos burgonyaszuflé

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott padlizsán

Vegetáriánus, Közepes

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: