• Érsebészet

    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    Visszér
    A visszérbetegség kezelése belgyógyász, érsebész és bőrgyógyász közreműködését egyaránt igényli, ugyanakkor az eredményes terápia a betegtől is életmódváltást követel meg, a mindennapi tevékenységekre való odafigyelést igényli.
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    Az érszűkületre utaló jellegzetes tünetek (lábfájdalom, hideg végtagok, töredezett körmök és fekélyek) az esetek nagy részében felvetik a betegség gyanúját, melynek megerősítése különféle képalkotó és laboratóriumi módszerekkel történik.
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    Ha érfestésnél olyan szűkületet vagy szűkületeket találnak, ami biztonsággal eredményesen megtágítható, akkor értágítást (koszorúéren ezt PTCA-nak hívják) javasolnak.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    A visszértágulat enyhébb formáiban sem csak esztétikai probléma. A betegség ugyanis nemcsak súlyosbodhat, hanem gyakran felületes visszérgyulladáshoz, ritka esetben pedig akár fekélyhez is vezethet.
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    A bőr felületén kialakuló, különféle nagyságú és terjedelmű, nehezen vagy egyáltalán nem gyógyuló sebeket fekélyeknek nevezzük. Ezek az alsó végtagon, azon belül is elsősorban a boka régiójában meglehetősen gyakran jöhetnek létre, hátterükben szinte kivétel nélkül valamilyen súlyos kórok szerepel.
    Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, Érsebészet szekció
    Korábbi, a Magyarországra jellemző, kiemelkedően magas amputációs számra vonatkozó közleményünk célja az volt, hogy rávilágítson a magyar érbetegek, illetve a magyar egészségügy nehéz helyzetére. Szeretnénk, ha minél hamarabb prioritássá válna az egészségügy a mindenkori kormány munkájában, és ezáltal az ehhez hasonló finanszírozási és strukturális problémák is fókuszba kerülhetnének.
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Szeretném megtudni,hogy a műérnek mennyi az időtertalma nekem a hasamba 2000-be ültetek be mű eret ezt kell e cserélni vagy kitart amig élek és miből vehetem észre,hogy baj van? Köszönöm válaszát.
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt Doktor Úr! 2011.06.21-re írtak ki érsebészeti műtétre.Az ambuláns kezelőlapomra a következőt írták: bal carotido-subclavia interpositiora felvesszük. 06.07.-én csináltak angiographiát,, e vizsgálat tükrében javasolták...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Az angiographiás rekonstrukciós felvételek bal oldalon a sinus sigmoideusban trombus ábrázolódi CT nyaki erek vizsgálatán voltam, melyben az alábbiakat irják.: A trombus a bal oldali véna jugularisban...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 69 éves,az ő állapotát írnám le Önnek, és kérném a szíves szakvéleményét,segítségét az alábbiak miatt: Anamnézise:Ismert,kezelt hypertonia.2006.nov.-ben AV-i claudicatios panaszok miatt...
    Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya
    Er sebeszeti mutetre javasolt a sziv orvos , mivel az agy fele vezeto aortan (aorta karotida),nagymenyisegu lerakodast eszlelt (80%). Szeretnem tudni mibol all ez a mutet,mennyire veszelyes a beavatkozas vagy annak elhanyagolasa es statisztikai...