A negyven feletti nők szexuális problémái - Kutatás

Független Hírügynökség
megjelent:

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Latin-Amerikában a 40-en felüli, és klimaxon túli nők 56 százaléka küzd szexuális zavarokkal - derült ki egy kutatásból, amelyet 11 spanyol nyelvű országban végeztek.

A leggyakoribb panasz a nemi vágy meggyengülése, amit nagyon sokszor a hüvelyszárazság okoz, pedig ezt kezeléssel vissza lehet fordítani.

Szex 50 fölött
Az 50 év feletti nők és férfiak is állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy új tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és kevésbé vannak rá felkészülve. Szex 50 fölött >>

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Városonként nézve a legrosszabb helyzet Ecuador fővárosában, Quitóban van, ahol a vizsgált nők 98,5 százalékának voltak szexuális zavarai.

Az uruguayi fővárosban, Montevidóban a klimaxon túli nők 94,5 százalékának, a bolíviai Cochabambában 86,3 százalékának vannak nemi problémái.

Legjobb a Kolumbiai Cartagena de Indiasban lakó klimaxon túli nőknek, csupán 21 százalékuknak van bajuk a nemi élettel.

A kutatók 8 ezer 40 és 59 év közötti nőt vizsgáltak Argentínában, Bolíviában, Chilében, a Dominikai Köztársaságban, Ecuadorban, Kolumbiában, Kubában, Panamában, Peruban, Uruguayban és Venezuelában.

(FH)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Hazay Máté, nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.