• Atheroma kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr, doktornő! Néhány hónapja egy atheroma nőtt a combomra, mely egy hete begyulladt. A sebészeten kenőccsel próbálták megszűntetni a gyulladást, mert gyulladt állapotban nem lehet tokostól eltávolítani. A gyulladás nem csökkent, viszont a sebészorvossal mára beszéltük meg a műtétet. Két napja viszont megbetegedtem, megfázásos tüneteim vannak, enyhe hőemelkedéssel. A sebész azt mondta, így nem hajtja végre a beavatkozást, csak a teljes gyógyulásom után egy héttel. A háziorvostól, akihez a megfázásos tünetekkel mentem, megkérdeztem, hogy kenhetem-e addig valamilyen gyulladáscsökkentő hatású kenőccsel az atheromát. Ő gyógyszertári kikevert kenőcsöt írt fel, és azt tanácsolta, tegyek az atheromára nedves dunsztkötést, hogy kifakadjon. A műtét persze továbbra is szükséges. A kérdésem az, hogy Önök is ajánlják-e a dunsztkötéses terápiát. Az atheromán nem látok semmiféle kijárati nyílást, a kenőcsön pedig a gyógyszerész semmiféle azonosító adatot nem tűntetett fel. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a atheroma témában

        Tisztelt Kérdező! Külsőleg alaklamazott gyulladáscsökkentő kenőccsel, párakötéssel nem tud ártani. A végleges megoldást valóban a sebészi kimetszés jelenti. Amennyiben a gyulladás nem javul meg lehet nyitni, hogy a fertőzött bennéke kijusson és utána a teljes eltávolítást el lehet végezni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 13., 21:10; Megválaszolva: 2010. szeptember 19., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés