Ráncos bőr a makkon

Kedves Szakértő! Fél éve szifiliszt diagnosztizáltak nálam. Megkaptam a kellő kezeléseket és hamarosan gyógyultnak nyilvánítottak, azóta is negatív a 3 honaponkénti kontrol eredménye. Minden tünetem elmúlt egyet kivéve. Makkomon a bőr ráncosabbá vált, mint azelőtt volt. Mielőtt a betegséget diagnosztizálták, viszketést éreztem, és tömény teafaolajjal próbáltam fertőtleníteni a területet, ez akkor elég kellemetlen égés érzéssel járt együtt. Azonban hatásosnak bizonyult abból a szempontból, h utána nem viszketett már. Megfigyeltem hogy a körülmetélt péniszekre is jellemző ez a fajta ráncosabb bőr a makkon, az enyém viszont nincs körülmetélve, és a betegség előtt nem is volt ilyen. Az érdekelne hogy van-e rá bármi mód, hogy visszaállítsam a betetgség előtti állapotát a bőrömnek. Képet csatolok. köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza pénisz témában

A ráncosabb bőr a gyulladás és a kémiai irritáció következménye. Idővel magátol is helyrejön, addig megpróbálhatja ún. Ung. Hydrophil nonion. krémmel kenegetni.

Kérdés: 2016. április 10., 19:03; Megválaszolva: 2016. április 21., 07:05

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Szemölcs a hímvesszőn
Lassan 1 éve van 3 db szemölcs a péniszemen, ami mostanra már zavaróan nagy. Körülbelül 3 mm szélesek és 2 mm-nyivel emelkednek ki. Még nem volt...
Fitymán található fehér...
Tisztelt Doktornő! Már jó pár hónappal ezelőtt vettem észre először, hogy a péniszemen, pontosabban a fitymámon, a makk alatt egy részen, kb. 1...
Pattanásszerű fehér ragya a makkon
Üdv! Évekkel ezelőtt vettem eszre, az is lehet hogy születésem óta megvan ez a fehér pattanásszerű bőrből kiálló ragya a peniszemen. Az...
Fehér foltok a makk alatt
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A képen látható két fehér folt jelent meg a péniszemen nagyjából 2 hónappal ezelőtt, egy idő után elmúltak és...
Miért piros a fitymám?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr Olyan problémával fordulok önhöz, kb. egy hete észrevettem hogy a fitymám körül a bőr bepirosodott.Terjedni nem terjed...