atheroma (péniszen)

Tisztel Doktornő! Van a péniszemen, a fitymámon egy borsónagyságú kis göb, ami kitüremkedik (atheroma) . A kérdés az lenne, hogy ezt helyben helyi érzéstelenítéssel, el lehet-e távolítani, vagy ez egy komplikáltabb műtétet igényel? (voltam urulógusnál és ő mondta a műtétet, a bőr-, nemigyógyászom pedig, hogy ott helyben eltávolítható, kiszívható 5-10 perc alatt) + még annyi, hogy eltávolítás után mire kell figyelni és mikor lehet újra szexuális kapcsolatot létesíteni? Köszönöm a válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza pénisz témában

Én a sebészi eltávolítást javaslom helyi érzéstelenítésben. Sebgyógyulást követően lehet szexuális kapcsolatot létesíteni a műtét után.

Kérdés: 2016. február 23., 17:24 ;Megválaszolva: 2016. március 01., 16:03
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs a hímvesszőn
Lassan 1 éve van 3 db szemölcs a péniszemen, ami mostanra már zavaróan nagy. Körülbelül 3 mm szélesek és 2 mm-nyivel emelkednek ki. Még nem volt...
Fitymán található fehér...
Tisztelt Doktornő! Már jó pár hónappal ezelőtt vettem észre először, hogy a péniszemen, pontosabban a fitymámon, a makk alatt egy részen, kb. 1...
Pattanásszerű fehér ragya a makkon
Üdv! Évekkel ezelőtt vettem eszre, az is lehet hogy születésem óta megvan ez a fehér pattanásszerű bőrből kiálló ragya a peniszemen. Az...
Fehér foltok a makk alatt
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A képen látható két fehér folt jelent meg a péniszemen nagyjából 2 hónappal ezelőtt, egy idő után elmúltak és...
Miért piros a fitymám?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr Olyan problémával fordulok önhöz, kb. egy hete észrevettem hogy a fitymám körül a bőr bepirosodott.Terjedni nem terjed...