• Csalánkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1 hétig feküdtem csalánkiütéssel kórházba. Góc kutatást végeztek minden vizsgálat negatív lett. Diéta mellet is nem enyhültek utána kaptam Supraztin,Cetirizin,Solu Medrol,Quamatel,Mycosist, kaptam benn saját gyógyszereim mellé ezután tünetmentes lettem. Itthol még szednem kellet a Medrol 16mg-ost fokozatosan csökkentve mellé Kálium és Quamatel. Miután az előírás szerint befejeztem Cetirizin 10mg-ost napi 2*1 1 hétig utána napi 1. Cetizirin lecsökkentett napi 1 szem után megint jelenkeztek a csalánkiütések. Allergia tesztet nem végeztek. Nem e lehetne elkezdeni csökkentve újból a medrolt szedni. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Gál Mónika válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Kérdező! Az idült csalánkiütésnem számtalan oka lehet étel, góc mellett például gyógyszerek, pajzsmirigy betegségek, immuneltérések stb.is. A heveny tünetek alatt tilos allergia tesztet végezni, mert az a tüneteket erősen fellobbantaná. De az allergia ellenes erős gyógyszerek mellett értelme sem lenne, mivel azok a teszt tüneteit is visszanyomnák, nem lehetne értékelni őket. A Medrol szteroid csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett szedhető. Nem javaslom az újrakezdését otthon, de további bőrgyógyászati gondozást mindenképpen.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 10:42; Megválaszolva: 2011. június 16., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés