• WEBBeteg médiatár (Házi betegápolás)

    Körömápolás

    Körömápolás

    Hogyan ápoljuk a beteg körmét? Videónkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
    Oldalt fektetés

    Oldalt fektetés

    Beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk videónkkal segítséget nyújtani. Kisfilmünkön az látható, hogyan tudja a gondozó hozzátartozó a beteget oldalt fekvésbe fordítani.

    Betét használata

    Betét használata

    A vizelettartási zavarok valamennyi típusa esetén kapható a beteg számára megfelelő termék. A videónkon az látható, hogyan kell a betegre adni a betétet és a betétrögzítő nadrágot.

    Séta rolátorral

    Séta rolátorral

    A guruló rolátor egy járást segítő gyógyászati segédeszköz, a járókeret egyik fajtája, amit nem kell felemelni, folyamatos járást biztosít. Videónkon azt tekintheti meg, hogyan kell alkalmazni ezt a segédeszközt.

    Ágyban felhúzás egyedül

    Ágyban felhúzás egyedül

    Videónkkal a beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk segítséget nyújtani, kisfilmünket nekik ajánljuk.

    Kerekes szék használata

    Kerekes szék használata

    Videónkban a kerekes szék helyes használatát mutatjuk be beteget gondozó hozzátartozók számára.

    Séta gurulós járókerettel

    Séta gurulós járókerettel

    A járókeret egy járást segítő eszköz, nagyobb támasztást tud adni, mint a bot. A nem gurulós verzióval szemben a gurulós járókeret előnye, hogy nem kell felemelni, folyamatos jársát biztosít. Videónkon az látható, hogyan kell használni ezt a gyógyászati segédeszközt.

    Pelenkacsere

    Pelenkacsere

    Ha olyan fekvő beteg családtagját gondozza, akinek pelenkát kell viselnie, a videóból megtudhatja, hogyan kell cserélni a pelenkát, mire kell odafigyelnie ennek során.

    Itatás pohárból

    Itatás pohárból

    Az iváshoz mindig ültessük fel a fekvőbeteget, nehogy félrenyeljen! Ha betegünk tud pohárból inni, akkor adhatjuk neki pohárban az innivalót. Mindig gondoskodjunk arról, hogy legyen mellette innivaló, például tea.

    Lábszárfekély kötözése

    Lábszárfekély kötözése

    Jelentős hangsúlyt kell fektetni az orvosi utasítás szerinti sebkezelésre. A kezelés történhet antibiotikus kezeléssel a különböző fertőzések elkerülése végett. Manapság könnyen be lehet szerezni különböző, ún. intelligens kötszereket, amelyek felfogják az esetlegesen termelődő váladékot és szagokat is.

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések