• WEBBeteg médiatár (Házi betegápolás)

    Betét használata

    Betét használata

    A vizelettartási zavarok valamennyi típusa esetén kapható a beteg számára megfelelő termék. A videónkon az látható, hogyan kell a betegre adni a betétet és a betétrögzítő nadrágot.
    Séta rolátorral

    Séta rolátorral

    A guruló rolátor egy járást segítő gyógyászati segédeszköz, a járókeret egyik fajtája, amit nem kell felemelni, folyamatos járást biztosít. Videónkon azt tekintheti meg, hogyan kell alkalmazni ezt a segédeszközt.

    Ágyban felhúzás egyedül

    Ágyban felhúzás egyedül

    Videónkkal a beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk segítséget nyújtani, kisfilmünket nekik ajánljuk.

    Kerekes szék használata

    Kerekes szék használata

    Videónkban a kerekes szék helyes használatát mutatjuk be beteget gondozó hozzátartozók számára.

    Séta gurulós járókerettel

    Séta gurulós járókerettel

    A járókeret egy járást segítő eszköz, nagyobb támasztást tud adni, mint a bot. A nem gurulós verzióval szemben a gurulós járókeret előnye, hogy nem kell felemelni, folyamatos jársát biztosít. Videónkon az látható, hogyan kell használni ezt a gyógyászati segédeszközt.

    Pelenkacsere

    Pelenkacsere

    Ha olyan fekvő beteg családtagját gondozza, akinek pelenkát kell viselnie, a videóból megtudhatja, hogyan kell cserélni a pelenkát, mire kell odafigyelnie ennek során.

    Itatás pohárból

    Itatás pohárból

    Az iváshoz mindig ültessük fel a fekvőbeteget, nehogy félrenyeljen! Ha betegünk tud pohárból inni, akkor adhatjuk neki pohárban az innivalót. Mindig gondoskodjunk arról, hogy legyen mellette innivaló, például tea.

    Lábszárfekély kötözése

    Lábszárfekély kötözése

    Jelentős hangsúlyt kell fektetni az orvosi utasítás szerinti sebkezelésre. A kezelés történhet antibiotikus kezeléssel a különböző fertőzések elkerülése végett. Manapság könnyen be lehet szerezni különböző, ún. intelligens kötszereket, amelyek felfogják az esetlegesen termelődő váladékot és szagokat is.

    Kiültetés székbe

    Kiültetés székbe

    Fekvőbetegek gondozása során szükség lehet a beteg felültetésére, például etetéshez mindig fel kell ültetni a beteget, nehogy félrenyeljen. A beteget kiültethetjük az ágy szélére, vagy szükség esetén székbe.

    Etetés segítséggel

    Etetés segítséggel

    Az étkezéshez mindig ültessük fel a fekvőbeteget, nehogy félrenyeljen! Ha orvos vagy dietetikus valamilyen meghatározott étrendet írt elő, azt kell betartani. A darabos ételt felszeletelve kínáljuk a betegnek.

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések