Aszpikos vegyes zöldség
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 35 dkg fehérrépa
- 2 kis póréhagyma
- 12,5 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 1 tasak zselatinpor
- 5 dl húsleves (leveskockából)
- 1 csokor tárkony
- só
Elkészítés:
A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk. Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk.
Hasonló receptek
Serpenyős csirkemáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes