• Dr. Schmal Ferenc

    Érsebész;Sebész

    Pest | 1036 Budapest, Lajos u. 66., B lépcsőház, V. emelet

    Alfa Egészségközpont

    70/5332-593

    http://www.alfaegeszsegkozpont.hu

    Rendelési idő: n.a.

    Bemutatkozás:

    1975-1977-ig a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumba , 1977-től a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumba járt, 1979-ben érettségizett kitűnő eredménnyel.

    1985-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán „summa cum laude” minősítéssel.

    1985.október elsején lépett be a János Kórház Sebészeti Osztályára (ami egyben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszéke is volt) mint segédorvos, és azóta is megszakítás nélkül ott dolgozik - jelenleg osztályvezető helyettes főorvosként. Sebészetből 1989-ben szakvizsgázott jeles eredménnyel. 1995-1997 között az Érsebészeti Klinikán gyakorlati képzésen vett részt, majd 1997-ben szintén jeles eredménnyel érsebészetből is szakvizsgát szerzett.

    Munkahelyén mind az általános sebészeti betegségek (struma, emlő jó- és rosszindulatú daganatok, epekő, sérvek, gyomor és bél jó- és rosszindulatú elváltozásai, aranyeresség), mind az érsebészeti kórságok (nyaki verőér szűkületek, hasi verőér illetve végtagi érszűkületek érelzáródások, a visszeresség, az aneurizmák, azaz a különböző helyeken előforduló értágulatok, az akut érelzáródások,mint pl. az embólia), illetve balesetek során bekövetkezett érsérülések gyógyításához szükséges műtéteket végez.

    1992 óta laparoscopos epe műtéteket is végez. Az érsebészet palettáján legfőképpen a hasi verőér, az alsó végtagi és a nyaki verőér illetve az alsó végtagi visszeresség miatti műtétek elvégzésében szerzett jártasságot. Részt vesz a fővárosi akut ügyeleti ellátásban, illetve a kórház Traumatológiai Osztályának az érsérült betegek ellátásában érsebészeti szakkonzíliumot biztosít. Ezen kívül a bőrgyógyászati szakrendeléssel együttműködve jó- és rosszindulatú bőr és bőr alatti elváltozások ambuláns műtéteit végzi nagy számban.

    Számos hazai és nemzetközi sebészeti-érsebészeti kongresszuson tartott előadást vagy vett részt. 1993-ban 2 hetes gastroenterologiai továbbképző tanfolyamon volt Hollandiában, Zvolleban és Amsterdamban. 2010-ben tanulmányi úton vehetett részt Svájcban, Szt.Gallenben.

    1989 óta vesz részt az egyetem medikus oktatásában, mint sebészet- gyakorlatvezető. 2010 óta a Semmelweis egyetem rezidens képzésében vesz részt tutorként.

    Tagja a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Angiologiai és Érsebészeti Társaságnak.

    Kezelt betegségek:

    Lábszárfekély, alsó végtagi duzzanat, fájdalom éjszakai ikragörcs, „nyugtalan láb” érzés, alsó végtagokon jelentkező, visszértágulatok, fájdalmas, gyulladt visszeres csomók, mélyvénás trombózis.

    Schmal Ferenc - ismertorvos.hu

    Hirdetések

    További orvosok Érsebész;Sebész szakterületen Budapest településen