Tüdőtágulat téma

Tüdőtágulat: az emfizéma és tünetei

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
2017-09-21 11:25

Az emfizéma a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) egyik típusa, mely az alsó légutak, léghólyagocskák visszafordíthatatlan tágulatával jár. A folyamat hátterében falpusztulás áll, melynek számos kiváltó oka lehet: első helyen a dohányzást kell megemlítenünk. A betegek száma egyre nő, de sokan csak későn kerülnek orvoshoz.

Mit tehetünk a tüdőnk egészségéért? - ma van a COPD Világnapja

hellercom.hu
2014-11-19 21:41

A COPD Világnapján, amelyet immár több mint egy évtizede minden évben megtartanak, egészségügyi szakemberek és COPD-s betegek közösen hívják fel a figyelmet a betegségre, valamint a megelőzés és a kezelés fontosságára. A világnap fő üzenete (It is not too late – Nincs túl késő) azt sugallja, hogy mindig tehetünk valamit a tüdőnk egészsége érdekében, akár a COPD diagnózis előtt, akár azután.

A tüdőtágulat újabb rizikófaktora

MTI
2010-10-17 06:27

A tüdőtágulat kockázata és a nagy forgalom, közlekedés okozta légszennyezés között találtak összefüggést dán kutatók, egy nagyszabású követéses vizsgálat eredményeit elemezve.

Tüdőtágulat

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla
2016-01-12 11:33

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2 hónapja áttétel az e-cigire, nagyon köhögtem (tüdőgondozóba vizsgáltak 1 éve, azt mondták az idegtől és a stressztől van) ez úgy tűnt jó, szinte meg szűnt a köhögés,, most voltam kontroll vizsgálaton,,, CD-r

Mi az a tüdőnagyobbodás?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes
2009-10-24 15:50

Édesanyámnál állapították meg ezt, és szeretném tudni hogy ez mit is jelent, mivel sehol nem lehet találni róla írást vagy bármit is. Köszönöm!

Édesanyám tüdőbeteg?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő
2009-01-14 21:37

Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyon aggódom édesanyám miatt! Nem mondja el nekem a teljes igazat milyen betegsége van! De tudom a tüneteket és ezért szeretnék segítséget kérni!   Már több éve kezdődött hogy a téli időjárást nehezen tűri, sokat fullad, k