Szexuális zaklatás téma

Szexuális zaklatás és erőszak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Napjainkra a szexuális zaklatás, az abúzus nemcsak filmekből, regényekből, mások elbeszéléseiből ismert sajnos. A soha nem feledhető, testi és lelki megrázkódtatás, az a borzalmas érzés, amikor az ifjú vagy gyermeklány, a felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata lesz.

Szexuális zaklatás: bárki válhat áldozattá

WEBBeteg - G. A., újságíró, Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta

2017 októberében a New York Times cikke indított el egy világméretű hullámot a média világában. Harvey Weinstein, Oscar-díjas producert több áldozata nyilvánosan vádolta szexuális zaklatással. A bántalmazottak bátor kezdeményezése világszerte - így itthon is - követőkre talált.

Örök lelki sérülés a nők ellen elkövetett szexuális zaklatás és erőszak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Sokan szerencsére csak filmekből, regényekből, elbeszélésekből ismerik azt a soha nem feledhető testi és lelki traumát, amikor fiatal lány vagy felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata. Mostanában több, eddig elhallgatott hasonló eset látott napvilágot, főként a művészvilágban, de a napi híradásokban szinte mindennaposak a fent említett erőszakokról szóló tudósítások. Többnyire a nőket érintő esetek látnak napvilágot, mivel azok aránya lényegesen magasabb, mint a férfiak hasonló zaklatása.

Szexuális zaklatás: magas vérnyomás és alvászavar lehet a hosszú távú hatása

MTI

A szexuális bántalmazás hosszú távú következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.

Ombudsman: sürgető feladat a gyerekek szexuális zaklatása elleni fellépés

MTI

Az alapvető jogok biztosa szerint a gyermekek szexuális zaklatása elleni fellépés a gyermekvédelem egyik legsürgetőbb, közös feladata és a jogalkotótól az állampolgárokig mindenkinek van tennivalója a védelem terén - közölte az ombudsman hivatala szerdán az MTI-vel.

Miért hagyja, hogy molesztálják?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Miért hagyja valaki, hogy szexuálisan molesztálják, egy családtagja? Miért, amikor akár aznap szólhatna az anyjának? Miért nem parancsol megálljt, amikor simogatják, miért nem fenyegeti meg legalább a "zaklatót" se gyerekként, se tinédzserként?

Nem tudom, hogy legyen

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

kedves drno.8 eves hazasok vagyunk, 33 evesek 3 gyermekunk van.minden rendben van kozottunk, kivetel a szex.en soha nem voltam szexmanias, miota gyerekek vannak eleg a heti 2-3. A ferjemnek nem.Egyre tobbszor durva, eroszakos olyat csinaltat velem am