Szemviszketés téma

Allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész - 2021-05-14 12:06
A kötőhártya-gyulladás leginkább baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzés, ám kialakulásának hátterében egyre gyakrabban allergiás reakció áll, de a szembe került por és vegyszer is képes kiváltani a panaszokat.

Értsük meg a szem allergiáját

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2020-07-20 18:35
Amikor azt mondjuk, hogy allergiások vagyunk, akkor az emberek egyből arra gondolnak, hogy biztosan tüsszögünk. Holott nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet. A szemünk is lehet piros, duzzadt, és viszkethet is.

Van lehetőség az allergiás tünetek enyhítésére

Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus - 2017-03-30 20:09
Végre itt az igazi tavasz, amely azonban az allergiásoknak tüsszögést, köhögést és viszkető, könnyező szemeket is jelenthet. Dr. Tóth Eszter, szemész az okokról és a tünetek enyhítéséről beszélt.

Szemallergiák fajtái

Medipress - 2010-11-18 18:37
Az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiuma (ACAAI) kongresszusán elhangzottak szerint többmillió amerikai feleslegesen szenved a könnyező, viszkető szeme miatt, mint kellene. Ennek pedig a legfőbb okai az aluldiagnosztizálás, az alulkezelés és az önkezelés, amely a szemallergiák esetében nagyon komoly életminőség romláshoz vezethet.

Szemviszketés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-09-29 14:00
Kedves Doktornő! Problémám az hogy a szemem sarkában elkezdett eléggé viszketni a szemem. Mitől lehet ez? Csipásodással nem különösebben van probléma inkább ez a viszketés és a szemem is ki van kicsit "száradva" műkönnyet is használok néh

Kérdés Dr Papp Júliához2

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-20 08:40
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen kedves válaszát. A kérdésem az lenne hogy mitől viszkethet még mindig a szemem? lehet a tobredex kenőcstől? (mert a mellékhatások között ott áll a viszketés) Különösen a szemem sarkában (ott ahol a szem csipásodni