Szemviszketés téma

Szemviszketés - Milyen betegség tünete lehet?

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

Szinte nincs olyan ember, akinek élete során ne viszketett volna már a szeme. Mi állhat a háttérben? Mikor forduljunk orvoshoz?

Allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész

A kötőhártya-gyulladás leginkább baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzés, ám kialakulásának hátterében egyre gyakrabban allergiás reakció áll, de a szembe került por és vegyszer is képes kiváltani a panaszokat.

Értsük meg a szem allergiáját

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Amikor azt mondjuk, hogy allergiások vagyunk, akkor az emberek egyből arra gondolnak, hogy biztosan tüsszögünk. Holott nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet. A szemünk is lehet piros, duzzadt, és viszkethet is.

Van lehetőség az allergiás tünetek enyhítésére

Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész

Végre itt az igazi tavasz, amely azonban az allergiásoknak tüsszögést, köhögést és viszkető, könnyező szemeket is jelenthet. Dr. Tóth Eszter, szemész az okokról és a tünetek enyhítéséről beszélt.

Szemallergiák fajtái

Medipress

Az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiuma (ACAAI) kongresszusán elhangzottak szerint többmillió amerikai feleslegesen szenved a könnyező, viszkető szeme miatt, mint kellene. Ennek pedig a legfőbb okai az aluldiagnosztizálás, az alulkezelés és az önkezelés, amely a szemallergiák esetében nagyon komoly életminőség romláshoz vezethet.

Szemviszketés

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Kedves Doktornő! Problémám az hogy a szemem sarkában elkezdett eléggé viszketni a szemem. Mitől lehet ez? Csipásodással nem különösebben van probléma inkább ez a viszketés és a szemem is ki van kicsit "száradva" műkönnyet is használok néh

Kérdés Dr Papp Júliához2

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktornő! Köszönöm szépen kedves válaszát. A kérdésem az lenne hogy mitől viszkethet még mindig a szemem? lehet a tobredex kenőcstől? (mert a mellékhatások között ott áll a viszketés) Különösen a szemem sarkában (ott ahol a szem csipásodni