Mogyoróallergia téma

Egyre gyakoribb az ételallergia - Mi az oka?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2019-03-16 04:33
Ételallergia
Az elmúlt években számos analízis született arra vonatkozóan, hogy az ételallergia előfordulási gyakorisága egyre növekszik. A világon átlagosan a gyermekek 5-8 százaléka, a felnőttek 2-19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre.
Egy korábbi feltevés klinikai bizonyítását eredményezte Hollandiában az a szokás, hogy a vasárnap esti focimeccs mellett mogyorót rágcsálnak a férfiak: kiderült, hogy súlyos allergiát okozhat a vérátömlesztést kapott embereknél, amit a donor a véradás előtt evett.
Jelenleg nincs olyan eljárás, mely allergiások számára teljes védelmet jelentene a mogyoró ellen, azonban a egy új terápia képes csökkenteni a halálozást – állítják német és amerikai tudósok.

A mogyoróallergiát hozzászoktatással meg lehet szüntetni

Független Hírügynökség - 2009-03-17 10:41
Apránként növelt napi adaggal ki lehet alakítani a földimogyoró iránti toleranciát allergiás gyerekekben - erre a következtetésre jutott egy amerikai kísérlet. A módszer elvezethet az életveszélyes mogyoróallergia gyógyításához.