Környezetvédelem téma

Egy az Egészség Program - One Health Commission

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász

Ki ne tudná, hogy az emberi faj csak egyike a Földön élő számtalan élőlénynek? Az sem vitatható, hogy létünk és fennmaradásunk környezetünk függvénye. Az emberiség története mégis az uralkodásról szól: a népek, civilizációk harcai, a küzdelem a természet erőivel, a környezet gátlástalan átalakítása és kizsákmányolása átmeneti győzelmeket hozhat ugyan, de nagy árat fizetünk érte.

Nem környezetbarát és ártalmas lehet az egészségre a bambuszpohár

MTI

Nem környezetbarát és ártalmas lehet az egészségre a papírpoharak környezettudatos alternatívájaként hirdetett bambuszpohár - közölte a termékek tesztelésével foglalkozó német szervezet, a Stiftung Warentest.

Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Több mint TestŐr

A természet- és környezetvédelem hatékonyságának fokozása mára civilizációnk fennmaradásának feltételévé vált. A Fesztivál célja, hogy erre irányítsa rá a figyelmet. Minden művészeti ágat megszólító pályázataival, profi és amatőr művészek, valamint a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, melyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, miközben környezettudatosságra és a természet szeretetére nevelnek.

Környezettudatos berendezés!

Több mint TestŐr

A fogyasztói társadalom azt diktálja, hogy az elhasznált használati tárgyak helyett vegyél újat. Sokszor még a bútorok élettartamát is csak pár évre tervezik. Pedig egy jó minőségű, esetleg kézzel készített bútor élettartama több száz év is lehet. Az elöregedett kárpit helyett új, innovatív kárpitok használatával nemcsak széppé, de praktikussá is válhat egy meguntnak hitt régi darab.

A környezettudatosság már számos előnnyel is jár!

Több mint TestŐr

Fontos, hogy úgy éljünk, hogy a jövő generációjának is élhető maradjon a föld. Az alternatívenergia-használat is egy ilyen irány lehet. A hangtalanul suhanó elektromos autókat más szempontok miatt választják a nők és másért a férfiak, de egyre jobban elterjedő és általános nézet, hogy a környezettudatosság trendi.

Így biztosan megóvjuk környezetünket

Több mint TestŐr

Óvnunk kell környezetünket!