Gamma-GT téma

Gamma-GT (GGT) - Miről informál ez a laboratóriumi paraméter?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2021-12-22 20:33
A Gamma-GT (teljes nevén gamma-glutamil-transzferáz, rövidített nevén GGT) a máj, a hasnyálmirigy és a vesék által termelt enzim. Legnagyobb koncentrációban a vesékben található, azonban a vérben mérhető koncentráció túlnyomó része a májból származik, ezért rendszerint a Gamma-GT laborvizsgálatot a máj és az epeutak vizsgálata során végzik.

Mire utalhat, ha magasak a májenzim értékek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2018-06-03 14:55
Vérvizsgálat során magas lett a GGT (gamma-glutamil-transzferáz) értékem: 51,0 U/l. Sajnos a referenciaértékeket nem tudom, de az orvosom azt mondta, hogy ez magas. Aztán viszont nem említette, hogy kellene tenni vele valamit. A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
Édesanyám laboreredményében egy bizonyos Gamma-GT 340 U/l , érték volt. A neten keresgéltem és legtöbb helyen az alkoholizmussal társítják az emelkedett értéket, de ez szóba sem jöhet, mert édesanyám alkoholt egyáltalán nem fogyaszt. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdései közül.

Serum Gamma-GT magas értékének okai

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2011-01-08 12:12
Teljes 8 hónapi absztinencia mellett 231 U/l Serum Gamma-GT értéket mi okozhatja? SGOT 25 U/l, SGPT 36 U/l. A lehetséges okok között szerepelhet-e Talliton 12, 5 mg-os szedése, vagy előrehaladt térdartrózis (Műtétre várunk)? CRP érték 15, 58 mg/l.