Dengue-láz téma

Dengue-láz - Mennyire veszélyes?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-07-19 15:06
A vérzéses dengue-lázban megbetegedettek esetében a halálozás kezelés nélkül eléri a 10 százalékot is. Vírusölő szerek nem állnak rendelkezésre, és védőoltás sincs még.

Chikungunya-láz terjed Franciaországban

Medipress - 2010-09-28 10:37
A francia egészségügyi szervek éberségre intik a Riviérán dolgozó orvosokat, miután a hétvégén a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-láz második esetét mutatták ki a térségben.

Halálos kórt terjeszt a tigrisszúnyog

Medipress - 2010-09-27 23:27
A francia egészségügyi szervek éberségre intik a Riviérán dolgozó orvosokat, miután a hétvégén, a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-láz második esetét mutatták ki a térségben.

Milyen veszélyek leselkednek idén a külfüldre utazókra?

Független Hírügynökség - 2010-05-11 10:33
Nincs védőoltás egy Afrikában agyhártyagyulladást okozó baktérium és a szúnyogok által Közép- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában terjesztett dengue-láz ellen. A Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont fokozott óvatosságra hívta fel az e térségbe utazók figyelmét.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.

Új betegségek a klímaváltozás miatt

Független Hírügynökség - 2008-06-13 10:36
A klíma melegedése miatt Európában gyakoribbak lesznek a rovarok és rágcsálók által terjesztett betegségek - erre a következtetésre jutottak az Európai unió közegészségügyi szakértői Stockholmban csütörtökön.

Áttörés a dengue-láz megfejtésében

Független Hírügynökség - 2008-05-22 10:57
Tajvani tudósok felfedezték a dengue-láz egyik veszélyes formájának okát. Bizonyos esetekben az egyébként csak enyhe lázat okozó vírus életveszélyes sokkot vált ki. A kutatásról a Nature című brit tudományos magazin csütörtöki száma adott hírt.

A sárgalázzal és a hepatitissel kell vigyázni

Független Hírügynökség - 2008-04-04 15:06
Nemcsak az egzotikus országokban kell vigyázniuk a turistáknak az idén: a horvát tengerparton, és más mediterrán országokban is, például a hepatitis A vírus fertőz. Nem árt tájékozódni útnak indulás előtt!