Téma: Dengue-láz

Dengue-láz - Mennyire veszélyes?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2023.03.06. 13:42
Dengue-láz
A betegségnek két formája létezik, az ún. klasszikus Dengue-láz, illetve a vérzéses Dengue-láz. A klasszikus forma világszerte előfordul a trópusi területeken, a vérzéses forma főként Ázsia déli részére jellemző.

Chikungunya-láz terjed Franciaországban

Medipress - 2010.09.28. 10:37
A francia egészségügyi szervek éberségre intik a Riviérán dolgozó orvosokat, miután a hétvégén a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-láz második esetét mutatták ki a térségben.

Halálos kórt terjeszt a tigrisszúnyog

Medipress - 2010.09.27. 23:27
A francia egészségügyi szervek éberségre intik a Riviérán dolgozó orvosokat, miután a hétvégén, a szúnyogcsípés útján terjedő chikungunya-láz második esetét mutatták ki a térségben.

Milyen veszélyek leselkednek idén a külföldre utazókra?

Független Hírügynökség - 2010.05.11. 10:33
Nincs védőoltás egy Afrikában agyhártyagyulladást okozó baktérium és a szúnyogok által Közép- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában terjesztett dengue-láz ellen. A Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont fokozott...
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.

Új betegségek a klímaváltozás miatt

Független Hírügynökség - 2008.06.13. 10:36
A klíma melegedése miatt Európában gyakoribbak lesznek a rovarok és rágcsálók által terjesztett betegségek - erre a következtetésre jutottak az Európai unió közegészségügyi szakértői Stockholmban csütörtökön.

Áttörés a dengue-láz megfejtésében

Független Hírügynökség - 2008.05.22. 10:57
Tajvani tudósok felfedezték a dengue-láz egyik veszélyes formájának okát. Bizonyos esetekben az egyébként csak enyhe lázat okozó vírus életveszélyes sokkot vált ki. A kutatásról a Nature című brit tudományos magazin...

A sárgalázzal és a hepatitissel kell vigyázni

Független Hírügynökség - 2008.04.04. 15:06
Nemcsak az egzotikus országokban kell vigyázniuk a turistáknak az idén: a horvát tengerparton, és más mediterrán országokban is, például a hepatitis A vírus fertőz. Nem árt tájékozódni útnak indulás előtt!