Téma: Calicivírus

A calicivírus-fertőzés tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2023.05.24. 13:10
Calicivírus
A calici a hasmenést leggyakrabban okozó vírusok közé tartozik, a rotavírus, az enterális adenovírusok, továbbá az astro- és coronavírusok mellett. Milyen tünetei vannak a calicivírus-fertőzésnek, és hogyan kezelhető?

A leggyakoribb gyermekbetegségek

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos - 2022.04.04. 07:36
Gyermekbetegség
Sok esetben nem a fertőzés maga veszélyes, hanem a lehetséges szövődmények kialakulása. Szerencsére ezen betegségek jó része védőoltással megelőzhető.
Calicivírust mutattak ki azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek a székletében, akik január 8-án délutántól hányásos, hasmenéses tünetekkel betegedtek meg Halásztelken - közölte a fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke...

Balatoni fertőzések: az emberi hanyagságnak nincs párja

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014.07.22. 09:41
Az enterális fertőzések (pl. Salmonella, hepatitis A, Calici-vírus) kialakulásának mindig valamilyen emberi mulasztás, a nemtörődömség, a higiénia hiánya az egyik fő okozója.

Calici vírus okozhatta a tömeges fertőzést a Balatonnál

WEBBeteg összeállítás - 2014.06.26. 09:10
Valószínűleg emberi ürülékből származó calici vírus okozhatta a Magyar Úszás Napján, Balatonfüreden történt megbetegedéseket. A calici vírus rendkívüli fertőzőképességének köszönhetően, világszerte, a vírusos gyomor...
Az év eleje óta a szekszárdi kórházzal együtt hét egészségügyi intézményből jelentettek vírus okozta hányást, hasmenést, a tíz esetből ötben mutatták ki a calicivírust - közölte Visontai Ildikó, az Országos...
Calicivírus-fertőzés okozta a múlt heti megbetegedéseket két káptalanfüredi táborban - tájékoztatta a balatonfüredi kistérségi megbízott tiszti főorvos szerdán az MTI-t.

A calici vírus fertőzött a gyermektáborban

Független Hírügynökség - 2008.07.19. 08:00
Calici vírus okozott tömeges megbetegedést a fonyódligeti gyermektáborban, legalábbis a laborvizsgálatok első eredménye szerint. A táborban, még a hét elején, összesen 80-an betegedtek meg, többségében gyerekek.

Kórházi fertőzés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008.03.26. 08:40
A mostanában hallott kalici vírus(?), baktérium (?), amely a kórházakban fordul elő, igazából milyen károsodást okoz? miért pont a kórházakban terjed?