Betegfelügyelet téma

Mentálhigiéné alkalmazása idős betegek esetében

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2015-05-19 17:25
Az öregedő társadalom Magyarországon is egyre szembetűnőbb jelenség, az életkor előrehaladtával egyre többen vesznek igénybe egészségügyi szolgáltatásokat. A mentálhigiéné ezen belül a lelki egészségvédelemmel foglalkozik.

Betegfelügyeleti rendszerek

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2011-06-02 23:23
Gyakran találkozunk olyan idős, beteg emberrel, aki felügyeletre szorul, azonban nem szívesen fogadja el egy idegen ember segítségét, hozzátartozói pedig nem tudják őt ellátni. Ilyen esetekben szoktunk úgynevezett betegfelügyeleti rendszereket, jelzőrendszereket alkalmazni.

Folyamatos felügyelet szükséges

WEBBeteg - Dr. Simon Tamás - 2008-03-28 00:00
Az egészségügyi szolgáltatókkal szemben indított kártérítési perek egyik típusügye az olyan öngyilkossági eset, ami a beteg pszichiátrián történő nem megfelelő felügyeletével hozható összefüggésbe. Az ilyen betegeknél a bírói gyakorlat szigorú, folyamatos, állandó felügyeletet vár el.

Beteg figyelő (mint a bébi figyelő)

Orvos valaszol - Nurse Háziápolás - 2015-01-30 20:04
Tisztelt Nővér! A férjem túlélte a rákot. A tumor markerja nulla. De a betegség meg a kor következtében viszonylag gyenge, erőtlen. Néha elszédül és elesik. Felállni csak nehézségek árán tud. A minap is elesett, én a másik szobában voltam és nem h