Büntetés téma

Viselkedési problémák: a hazudós gyermek

WEBBeteg - Kazimír Ágnes, pszichológus

Következetesség, önmagunkkal szembeni őszinteség az alapja annak, hogy a gyerek ne váljon hazudozóvá, bár napjaink értékrendjében az igazmondás nem dobogós helyen áll. Ha fontosnak tartjuk, tanítsuk meg, mintakövetéssel erre a gyereket is.

Pénzbüntetést szabhatnak ki életmentésért

Független Hírügynökség

Pénzbüntetéssel sújthatják a Csornai Margit kórházat, amiért megmentette egy idős, szívbeteg ember életét - írja a Nyugathír, illetve a Hír Televízió információira hivatkozva a Magyar Nemzet.

Egészségbiztosítási Felügyelet - Több mint 100 milliós nagyságrendű büntetés

Független Hírügynökség

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (Ebf )összesítése szerint a tavalyi több mint 4 ezer bejelentésből 932 esetben indított a hatóság eljárást, ezek 35 százalékánál igazolódott be, hogy a panasz jogos volt.

Vitaminok - 100 milliós bírság a cégnek

Független Hírügynökség

A GVH állásfoglalása szerint nem tekinthetők tudományos ismeretnek a pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények.

Megbüntetik a háziorvosokat?

Független Hírügynökség

A nyilatkozó orvosok igazságtalannak ítélték a büntetést, szerintük eleve rossz a rendszer, a jogalkotóknak az embereket kellene érdekeltté tenniük abban, hogy rendszeresen járjanak szűrésre.

Pénzbüntetésre ítélték az újraélesztést leállító vasvári orvost

MTI

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nem jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a vasvári orvost, aki miközben leállíttatta páciensének újraélesztését, a vád szerint megszegte szakmájának szabályait - mondta pénteken Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese.