Anonim Alkoholisták téma

Alkoholizmus - Mit tehetnek a hozzátartozók?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-12-19 17:00
Mit tehetnek a családtagjai azért a rokonukért, aki mindennap nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt, és ettől rendkívül agresszívvé és önveszélyessé válik? Ő maga nem ismeri be, hogy problémáit az ital okozza. A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A Case Western Egyetem szakértője szerint azzal, ha a hasonló függőségi problémával küzdők egymáson segítenek, valójában magukon is segítenek. Maria E. Pagano, a Case Western Orvostudományi Egyetem pszichiáter segédprofesszora szerint a közösségi leszokás segítheti csökkenteni a függők egocentrikusságát és önzőségét, ami sok szakértő szerint a függőségi betegségek alapját képezi.

Al-Anon - "Magdi vagyok, alkoholbeteg hozzátartozója..."

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2010-04-23 19:18
Itt senki nem kérdez semmit, esetleg egy keresztnevet. Itt egyforma a takarítónő és az ügyvéd, a családos és a szingli, egy dolog azonban nagyon erősen összeköti az Al-Anon csoportokat: a hozzátartozójuk, barátjuk, jó ismerősök alkoholbeteg.

Az Anonim Alkoholisták gyűlésén jártunk

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2009-10-31 10:33
Ma Magyarországon szinte nincs olyan család, akit valamilyen formában ne érintene az alkoholizmus. Számtalan ember szenved ettől és a következményeitől, nem is beszélve az ittasan okozott balesetek áldozatairól.