A közöny diadala - UNICEF babakocsis kísérlet

Unicef.hu
megjelent:

Szomorú statisztikát sikerült készítenie az UNICEF Magyar Bizottságának rólunk, magyarokról: 1000 emberből mindössze 6 segítene egy magára hagyott csecsemőn!

Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók.(https://www.youtube.com/watch?v=rbPlSeL4ZHk)

A szemmel láthatólag is őrizetlenül hagyott kocsi mellett megközelítőleg 1000 ember haladt el a 2 óra leforgása alatt. Bár az emberek többsége realizálta, hogy valami baj van, hiszen megálltak, vissza-visszanéztek, körbejárták a lefedett babakocsit, de mindössze 6 alkalommal emelték fel a kocsi ponyváját, hogy megnézzék tudnak–e segíteni.

Olyan is volt, aki a telefonján beszélt éppen, mikor észrevetette a babakocsit, de a reakciója csupán annyi volt, hogy „Ezt nem hiszem, valaki itt hagyott egy babakocsit és sír benne egy gyerek”, majd továbbment.

Szomorú statisztika ez ránk nézve.
Egy gyerek nem képes egyedül boldogulni a világban. Szinte minden lépéséhez felnőtt segítségét kell kérnie. Ha mi felnőttek azonban megtagadjuk a segítséget, hova fordulhatnak? Az UNICEF az ezen akció alatt készített felvétellel igyekszik felhívni a figyelmet a „Gyerek, de joggal” kampányára, amely keretén belül a Gyerekjogi Egyezményt igyekszik népszerűsíteni.

Ami a gyerekek jogai, azok a felnőttek kötelességei a gyerekekkel szemben, hiszen minden gyermek megérdemli, hogy egy szerető, védelmező családban nőjön fel, hogy egészséges életet élhessen, hogy játszhasson, hogy tanulhasson és hogy megkapja a felnőttektől a megfelelő védelmet az élet minden területén.

Azok a jó szándékú emberek, akik képesek voltak túllépni a saját közönyükön, az esemény alkalmával egy kis meglepetésben részesültek. Miután felemelték a ponyvát 20 UNICEF-es önkéntes rohant oda hozzájuk és köszönte meg cselekedetüket egy Elismerős oklevéllel.

Az UNICEF
Az UNICEF a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezeteként több mint 150 országban van jelen, segíti a gyermekek túlélését és gyarapodását születéstől a kamaszkoron át. A világ legnagyobb oltási programját működtetjük a fejlődő országokban, rengeteget teszünk az egészségügyért, élelmezésért, az egészséges ivóvíz szolgáltatásért, azért, hogy minden gyermek minőségi alapfokú oktatásban részesüljön, védelmet nyújtunk az erőszak és a kizsákmányolás ellen. Programjainkat kizárólag magánszemélyek, cégek és kormányok önkéntes hozzájárulásaiból finanszírozzuk.

(unicef.hu)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.