Melyik terhességi vitamint válasszuk?

Elég sok terhesvitamin van ma már piacon.De melyik a legjobb?Az én orvosom a Femibiont ajánlotta,mivel ez az első magyar országon ami biológiailag aktív folsavval rendelkezik.Mik a tapasztalatok róla?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Alga

Hozzászóló: csgizi, 2011-11-08 21:20
Sziasztok, remélem még aktuális lesz a hozzászólásom. Nem biztos hogy a kimondottan terhességre szánt vitaminok a legjobbak. Én végig alga kapszulát szedtem. De ebből sem mindegy hogy milyen nézzétek meg az összetevőket. A Marcus Rohrer Spirulina alga kapszula nagyon jó. Többszöröse van benne mindenből mint egy multivitamin készítményben. És ez természetes legalább. Nekem a vashiányomat is elmulasztotta a várandóság alatt.

Tapasztalat

Hozzászóló: EgeszsegesEletmod, 2010-02-22 21:41
Sziasztok! Nekem az orvosom az Elevitet ajánlotta, még a terhesség előtt, a "gyártási metódus" begyakorlása alatt. :) Ennek az lett a következménye, hogy túladagoltam vele valamelyik vitamint, és viszkető kiütések jöttek ki a lábamon, amik a vitamin abbahagyása után csak kb. 2-3 hónappal múltak el. Szóval csak óvatosan ezekkel a vitaminokkal.

NASA.

Hozzászóló: halacska, 2010-01-01 12:55
Szegény Nasa már mindennel foglalkozik a víztisztítótól az algatelepítésen (máshol az ellenkezőjét művelik az algákkal...)át a terhesekig,csak az űrkutatással nem.Ezek az elfuserált zugárus-rendszerek mind rá hivatkoznak.Komolytalan.

omega 6

Hozzászóló: halacska, 2010-01-01 12:52
Ha van olyan kismama,aki ezeknek feltétlen szükségét érzi,jobban mint a vas és folsav és c-vitamin tartalomnak,hát íme: - Szépíti a körmöket, a hajat és bőrt; - Csökkenti a koleszterinszintet és vérnyomást;(omega3 is) - Megelőzi a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket;(ez gondolom kihagyhatatlan ajánlat) - Antioxidáns hatású, semlegesíti a káros szabadgyököket;(omega3 is) - Védelmet nyújt a szívbetegségek kialakulásával szemben;(omega3 is) - Semlegesíti a savakat, növeli az anyagcsere hatékonyságát;(fogyókúrában kitűnő)

halacskának

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-12-31 19:22
Akkor nézzél át másik fórumba is, mert nagysasszony ott háborodott föl. Hogy én csak gyugásnak nevezem azt, ami valójában áldás. Akkor mostmár a Bütyök kutyám megáldotta a Tücsök kutyámat, vagy megdugta?

csak még egyet kérdezek, mert nem éééértem

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-12-30 23:34
"A Spirulina Omega-3 zsírsav tartalma még a halak, a halolajak, és a szója Omega-3 zsírsav tartalmánál is jelentősen magasabb!" Ha jól értem, a "Spirulina zsírsav", zsírsavtartalma nagyobb, mint a legtöményebb, a természetben előforduló zsírsavénál. Monndd ó Gyöngyike, biztos ez kell a babának? Mi itthol kályhával fűtünk. Nem kellene áttérnünk atomerőműreM Mingyá melegebb lenne...

gyöngyikém, áldásom rád

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-12-30 23:18
Hát berágtál? Nem megy a bolt? Más! Szóval te áldásnak nevezed a gyugást. És kábítod a kismamákat mindenféle szerekkel, hogy minél több legyen a hasznod belőlük. Hadd kérdezzelek meg, Te hányszor mosattad ki magad a Colonixxal? És mennyi Spirulinát vettél be? Egyébként ez az áldás nagyon tetszik. És szeretem is csinálni. Ezen ne vesszünk össze. Szal áldás előtt alga, majd mosatás, majd tiszta bugyi. Áldás után spirulina.

primitívnek válasz

Hozzászóló: gyongyos42, 2009-12-30 20:10
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-12-31 19:22
Te nagyon primitív!Látszik neked mennyit jelent egy olyan áldott állapot amiről neked soha sem lesz még csak fogalmad sem!Te csak igyad a sörödet és dagadjon tőle a fejed!Víz agyu!A magzat azt hasznosítja amit az anya magához vesz!Minél több adalékanyaggal szennyezett ételt eszik annál nagyobb az esélye a picinek arra,hogy például ételalergiája legyen! Ja elfelejtettem,hogy te csak a "gyugás"-ig érted!

gyöngyös 42-nek

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-12-23 23:24
Válasz erre: gyongyos42, 2009-12-30 20:10
Csodálkozva olvasom, amiket írsz. Igaz, én egy hapsi vagyok, ezért a teherbe esést én csak gyugásnak dekralálom. Te meg erre föl azt írod, hogy előtte bélmosást kell csinálni, beállítani a bázis-sav egyensúlyt, és amikor mindez megvan, el kell kezdeni a vitaminkúrát. És csak utánna lehet teherbeesés céllal gyugni. Hát ez nekem uj. És most meg ez a 12000 Ft-os Spirulina az agytekervények kedvéért. Ez a tökéletes baba receptje. És van neked bátorságod nyugodt lelkiismerettel mamának babának ilyeneket ajánlani?

dinidainak

Hozzászóló: gyongyos42, 2009-12-16 21:07
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-12-30 23:34
Ja ez lemaradt! Omega-3 zsírsav kulcsfontosságú a szív- és érrendszeri betegségek, a magas koleszterin-szint, az érelmeszesedés, az embólia, a vérrögképződés, a szív terhelésének csökkentésében, jótékony hatású izületi gyulladás, gyulladásos bélbetegségek, asztma, pikkelysömör esetén, és hatékony a depresszió, a mániás-depresszió, és a szülés utáni depresszió, sőt, más pszichitáriai zavarok (pl. skizofrénia) gyógyításában. A Spirulina Omega-3 zsírsav tartalma még a halak, a halolajak, és a szója Omega-3 zsírsav tartalmánál is jelentősen magasabb!