Túléltem...

Blog: A szivem és én - Szerző: Levendula

Na, itt vagyok, megvagyok, valahogy túléltem a tegnapi napot - de nem volt egyszerű. Korán reggel már az izotóp laborban kiagyaltak, mondván, mit keresek ott, ez csak egy vérvétel lesz, a síma laborban meg tudják csinálni, majd utána küldik át hozzájuk. Probáltam mondani a - nem túl intelligens - csajnak, hogy amint látja, a beutalómon is az áll, hogy izotóp labor, a főorvos is ezt mondta (még el is magyarázta, hol találom meg), és a betegkapunál is ide irányítottak. Ezek után - bár lehet, én vagyok a hülye -  meg se fordult a fejemben, hogy ne ide jöjjek. Ő még tette a formáját egy ideig, végül "nagy kegyesen" közölte, várjak a soromra. Ehhez képes elég hamar behívtak, és a doktornő teljesen emberi hangon beszélt velem, és nem mondta, hogy nem jó helyen vagyok.

Mért van az, hogy aki a sorban épp a százhuszadik senki, az játsza az agyát, osztja az észt (ezért nem marad neki), aki meg ténylegesen VALAKI-nek számít, ő meg emberséges, és tudja, hogy ilyen helyekre nem jókedvéből vagy unalmából megy az ember. (Jah, mert néhány héttel ezelőtt is jártam úgy, hogy a betegkapus csaj kiosztotta a fejemet, hogy őt bizony nem érdekli, én mit beszéltem meg a főorvossal, ő engem ugyan be nem enged, üljek le az ajtó elé, és majd lesz velem valami. Hm...)

Ezután, hosszú várakozást követően - mert hiába az időpont, ha túl sok a beteg - megtörtént az UH-vizsgálat. Mondani persze nem mondanak semmit, majd megkapom a leletet. Aztán jött a terheléses EKG.  Nagyon kedves doktornő csinálta, figyelve az ember minden mozdulatára, a legkisebb rezdülésre is, percenként megkérdedzve jól vagyok-e, nincs-e valami gond. Viszont sajnos a 5. perc után leállította a vizsgálatot - pedig még közelében sem voltam azoknak a rosszulléteknek, amik itthon szoktak lenni - mert a vérnyomásom már 230 volt. Nem tudom, ezt az 5 percet mennyire lehet kiértékelni, mert még legalább 2x ennyi kellett volna. Ez majd csak 10 nap múlva fog kiderülni.

Aztán este elmélyültem az UH-s leletem tanulmányozásában, a neten különböző helyeken (pl. orvosi szótár, orvosi rövidítések, drinfo) rákerestem néhány dologra, és annyi már kiderült számomra, hogy a bal pitvar és kamra közötti billentyű kissé vastagabb a kelleténél, emiatt nem teljesít tökéletesen. (Ez okozná minden bajom?!) Remélem azért nem túl komoly, és 10 nap múlva az orvosom mindent szépen elmagyaráz.

Na, most ennyi.