Szemtakarás

Ahhoz, hogy a látás javuljon, következetesen és nagyon szigorúan be kell tartani a szemtakarást. A szemtakarást ha nem is lehet megszerettetni, de legalább el kell fogadtatni a kis páciensekkel.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

szemhély

Hozzászóló: jenemana, 2009-07-22 16:08
nekem az egyik szemhéjam 1/4 cm-rel lejjebb van mint a másik, nagyon ritka, hogy nem így van. olyan mintha lecsúszna a szemhélyam és olykor ég is az a szemem, általában ha fáradt vagyok akkor van ez. ez mitől lehet? van rá megoldás?

szemtakaras

Hozzászóló: doors, 2008-05-25 21:12
Az ocsem szemet is takartak 4 es 5 eves kora kozott - ezt kovetoen javult a szeme, bar meg a mai napig nagyon eros a szemuvege, szoval, nalunk nem hozott vegleges megoldast.

Megjavult

Hozzászóló: manna, 2008-05-23 16:05
szia Anyóca! az unokatestvérem egyik szemét kb 3-4 éves korában szintén letakarták, ha jól emlékszem max 1 évig kellett úgy hordania a szemüveget és használt is!

Szemtakarás

Hozzászóló: Anyóca, 2008-05-23 11:01
5 Éves kislányomnál csökkent látást állapítottak meg az egyik szemén. Ezért most a másikat takarni kell, hogy a gyenge szeme erősödjön. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Kb. hány év takarás után erősödik meg a szeme? Van akinek a gyermekének teljesen rendbe jött a szeme?