Mániás depresszió (Bipoláris affektív zavar)

Ez a fórum az olyan mániás depressziósok (Bipoláris affektív zavar) hozzászólásait tartalmazza, Akiknek ez (szinte) mindennapos probléma.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

suni

Hozzászóló: MakovinszkyRoland, 2014-10-28 23:32
Ez komoly. Komolyan mondom hogy lassan már arra is kifejlesztenek egy új szót hogy ha kétszer pislogok, akkor mondjuk PLK BETE8D6.. Erről a "betegség"-ről most olvastam először a wikin. Ez hihetetlen. Ott van egy lista hogy ha ez meg ez rád illik akkor ebbe szenvedsz. Ezek szerint én is ebbe szenvedek. De jó mert nem szenvedek ebbe de mégis ezek szerint. Ez szerintem egy baromság. Mindenki depressziós aki nem tud valamit elérni az életben. Én pl nem tudok elköltözni a szüleimtől, mert nincs munkám és még plusz meg vagyok áldna valamivel ami garantálja hogy még véletlenül se legyen valami munka ami sikerülne. Minden szarért könyörögnöm kell, hogy meg tudjam venni. Viszont öngyilkosságról meg ilyen teljes fogyatékosságról én nem gondolkodom. Hihetetlen hogy vannak olyan emberek akik azon gondolkodnak hogy öngyilkosak legyenek-e. Nálunk nemrég volt egy olyan ember aki nagyon gazdag volt, de mindent elvesztet(2013.Szigetszentmiklós!). Leparkolt a hév állomásnál és a hév elé ugrott. Ilyen emberre mit lehet mondani? Még az is jobb megoldás ha kirabol egy bankot, még akkor is több esélye van a jobb életre, mint a hév alatt. És ebbe az a komoly hogy ezek normális emberek, sőt mi több elégé iskolázottak is. De mégis, valami fordul az elméjükkel és kész. Itt lejjebb írta valaki hogy a fia öngyilkosságot "kísérelt" meg, és hogy mégsem vette észre hogy ezzel a betegséggel állnak szemben. Hát gratulálok a legrosszabb értelembe. Jó család lehet. Ezt azért írom mert aki nem veszi észre hogy a gyerekének valami súlyos lelki baja van, az nem is szülő, hanem csak van, mint a disznó az ólba, aki néha kiröfög. A kiröfögést úgy értem hogy csak akkor cselekszik ha szerinte kell. Tehát ha a gyerek számítógépezik, akkor szól hogy ne ülj annyit a gép előtt. De az már hidegen hagyja hogy az iskolába folyamatosan terrorizálják és megalázzák őt. Nem az már tabu. Tabu mert akkor be kéne menni az iskolába, és hát inkább megnéz valami jó kis sorozatot a tv-be, mint hogy ténylegesen a fontosabb problémákkal foglalkozna. Amúgy még csak így mellékesen, a fiad nem akar meghalni, de fel akarja hívni magára a figyelmet, hogy figyeljél rá. (szerintem)

bipolar

Hozzászóló: jankazd, 2014-02-16 02:11
szia én is Bipolárral vagyok diagnosztizálva, amit sokáig nem hittem. most kezdtem le úgy érezni, hogy már kezdem tudni kezelni. szivesen ismerkednék veled. irj nekem, én gondolkodtam egy fb csoport létrehozásában.

Sorstársak

Hozzászóló: mandi22, 2014-01-15 23:20
Válasz erre: milan20, 2015-11-18 20:46
Jó napot! Olyan embereket keresek,akiknél bipoláris zavart diagnosztizáltak és tünetmentesek. Én is ilyen vagyok, gyógyszerrel több mint 2 éve tünetmentes vagyok.Kerestem a facebookon,hátha van ilyen fórum,de nem találtam. Egy ismerősöm testvére most bent van kórházban, ő is ezzel a betegséggel.Szeretném segíteni a gyógyulását azzal,hogy megmutatom neki,nem én vagyok egyedül,aki jól tudja kezelni ezt a betegséget.Várom a tünetmentes betegtársaim jelentkezését! Üdvözlettel: Mandi

A fiam majdnem meghalt...

Hozzászóló: kati, 2010-05-02 09:50
Múlt hó 24 -én majdnem elveszítettem a 16 éves fiamat. Öngyilkosságot kísérelt meg. Nagyon sok mindenen ment, mentünk keresztül, magam is ebben szenvedek, ráadásul egy pszichiátrián dolgozom, nővérként, mégsem vettem észre, hogy ezzel a döggel állunk szemben. Kérem azokat a szülőket, vagy fiatalokat, akik hasonló bajban szenvednek, hogy írják meg, ők hogyan segítenek a gyereküknek! Az előzmények olvashatóak itt: http://depressziorszag.blog.hu/