Szociális fóbia - egyedül vagyok? Ha nem, írj!!

Írjatok!

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

A magány legjobb kezelése az Isten és az emberek iránti szeretet

Hozzászóló: Mindenki56, 2024-04-23 17:02
A magány az emberiség modern állapotának problémája. Hatalmas felhajtás, figyelem és érzékenység hiánya. Az Istenbe vetett élő hit az egyetlen út ebben a sötétség birodalmában.

Bevezetés

Hozzászóló: Emmer, 2015-05-17 14:13
Válasz erre: Mindenki56, 2024-04-23 17:02
Nekem is hasonló problémám van, szociális fóbiám van, nem segitettek a gyógyszerek, pedig sok mindent kipróbáltam, érdekelne a módszer, amit te már kipróbáltál, irjál egy pár sort, mi ez! Előre is köszi.

Szociális fóbiában, vagy hasonló problémában szenvedő lelki társam keresem!

Hozzászóló: Csaby, 2013-09-05 01:53
Kedves sorstársaim! Nekem 10 éve van szociális fóbiám, de ezen kívül számos pszichés problémát is megállapítottak: súlyos személyiségzavar, állítólag skizofrén is vagyok, és sorolhatnám. Úgy gondolom, ezek nagyon erősen összefüggenek egymással. Igazából az én problémám túl összetett és bonyolult ahhoz, hogy itt bővebben részletezzem. Nem is ez a célom! Hanem olyan lelki társat vagy társakat keresek (de inkább csak egy emberre szeretnék koncentrálni), akinek hasonló problémái vannak. Pl. iszonyúan zavarban van személyes kontaktusteremtéskor, nem tud normálisan beszélni vagy beszélgetni, mert leblokkol, nem tudja mit akar mondani vagy elfelejti, elkerülő magatartás jellemzi (nem tud egyedül semmit elintézni), nem tudott leválni a szüleiről, és emiatt nem tud beilleszkedni a társadalomba és önállósulni, vagy esetleg még dolgozni sem képes, aki úgy érzi, képtelen elmondani azt az iszonyú összetett terhet, ami a lelkében zajlik (ezen tünetek ugyanis engem mind, 10 esztendeje jellemeznek, és leszámítva néhány dolgot, ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz, főleg hogy már bevésődött, berögzült). Akinek hasonló gondjai vannak, és úgy érzi, képtelen kimászni belőle, kérem írjon nekem!! Főleg azért is fontos ez, hogy egymásra találjunk!! Hiszen mi, szoc.fóbiások nagyon magányosak vagyunk, mert kerüljük az emberek társaságát, és az ismerkedéseink során folyton elutasítással, megalázással, lenézéssel, előítéletekkel és általánosítással szembesülünk (legalábbis én nagy többségben igen). FOGJUNK ÖSSZE, AKIKNEK ILYEN PROBLÉMÁI VANNAK!! Hiszen "Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok." (Müller Péter) U.i.: Csak lányokkal szeretnék beszélgetni! E-mail címem: [email protected] Facebook elérhetőségem: https://www.facebook.com/csaba.bakro.73?ref=tn_tnmn Tel.: 30/699-5152 Keressetek nyugodtan! :) (Csabi voltam Orosházáról)

----

Hozzászóló: imolka16, 2012-06-22 10:35
Gondolom már nem igen látogatod az oldalt de azért írok hátha próbáltam írni az email címedre de azt írta hogy már nem létezik.Én most fogok érettségizni csak azért szerettem volna felvenni veled a kapcsolatot hogy azóta mi történt veled mert én is szociális fóbiában szenvedek.

szocális fóbia

Hozzászóló: milan20, 2011-01-17 14:07
Szia csaba! Én is ugyen ebben szenvedek 5 éve és nem tudom kihez fordúljak olyan segítségért ami valóban hasznos lenne, és segítene.Érdekelne az a megoldás amit te tudsz létszi írjál! Előre is köszönöm,[email protected] a címem.

kutatás

Hozzászóló: shrinked, 2010-08-10 21:50
Sziasztok, Végzős pszichológushallgató vagyok, és a szakdolgozati kutatásomhoz keresek főképp olyan jelentkezőket, akikre jellemző, hogy társas helyzetekben szoronganak (pl. nyilvános szerepléstől, bizonyos szociális helyzetektől, nagyobb társaságtól, tömegtől való félelem, stb.). Akit érdekelnek a részletek, vagy van olyan ismerőse, aki részt venne a közös munkában, küldjön egy üzenetet a [email protected] e-mail címre! Minden érdeklődő levelet hálásan fogadok.

igen-.-.-

Hozzászóló: Annamarya, 2010-04-19 12:36
Emberkerülés az tőlem sem áll távol.Mivel ki sem mozdulok itthonról.Az orvosokhoz is úgy kell kiimátkozni.A baj,hogy erre ha magának nem tud az ember megoldást akkor más nem fog tudni segíte. Legalább is ez az én véleményem.

szintén

Hozzászóló: rozsomak15, 2010-04-01 21:40
Válasz erre: Annamarya, 2010-04-19 12:36
Én is "utálom" az embereket. Régebben azt hittem csak azért amit minden nap tapasztalok, de lehet, hogy ez már neurológiai tünet. Legszívesebben egyedül számítógépezek vagy olvasok bezárkózva. Ha idegenekkel kell beszélnem (pl. gyorsétterem) dadogok, elfelejtem a szavakat. Ördögi kör: anti-szoc vagy-> erősödik minden neurológiai "bajod" ezért még jobban bezárkózol és így tovább. Az előttem szólónak igaza van, városban rosszabb a helyzet. Én faluban lakom, de viszonylag gyakran kijárok a közeli erdőbe, megnyugtató.

---------

Hozzászóló: ahem, 2010-03-21 21:35
Válasz erre: rozsomak15, 2010-04-01 21:40
Én is kissé szocfóbiás vagyok/voltam, némi depresszióval fűszerezve :D amire gyógyszert szedek. Amúgy szerintem a fóbiára az "eltompítás" a megoldás, pl ha valahol várakozni kell és egymással szemben ülnek az emberek, akkor az elején zavarban vagyok de fél-1 óra várakozás után megszokom. Vagy hasonló eset amikor egy olyan ember aki sosem iszik alkoholt már egy kortytól berúg. (a magányosság erősíti a fóbiát/depressziót, de ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, a körülmények áldozata vagyok :D

orbáncfűolaj kapszula

Hozzászóló: nikike1950, 2009-11-06 10:39
Válasz erre: imolka16, 2012-06-22 10:35
sziasztok! sajnos nekem is van szociális fóbiám, ez főleg felelésnél mutatkozik meg, alig bírok megszólalni, folyton elpirosodok, izzadok/főleg a tenyerem, remegek, fulladok, hányingerem van és nagyon szédülök. Homeopátia gyógyszert szeretnék szedni, ami jó, és nincs mellette kb 100 mellékhatása. KI próbálnám a orbáncfűolaj kapszulát, szerintetek az hatásos lehet? Amúfy még fiatal vok, 17 éves vok, azért nem szeretznék komoly gyógyszert szedni meg az csak hozzászokást eredményezne, Ha valski szed ilyet vagy tudja hogy hatásos e légyszi írjatok:) Ide is írhattok:[email protected] Köszi!