A masszázs és pszichoszomatika kapcsolatáról néhány szó

Blog: Pszichológia és spiritualitás - Szerző: Omkara

Mi köze a pszichoszomatikának a masszázshoz? Látszólag semmi, de érdemes a testet és elmét egy egységként kezelni. És kivel ne fordulna elő az, hogy lelki problémája van? Ez manifesztálódhat a testben is.

Pl. feszültség hatására megfeszülnek izmaink és előbb utóbb fájdalmaink lesznek. Ezt megelőzendő a masszázs sokat segíthet. A masszázs pl. svéd masszázs egészséges embereknek szól. 

A gyógymasszázs pedig betegségben lévő embereknek. Komoly problémák esetén is hasznos lehet a gyógymasszázs, mint pl. tüdőgyulladás. A felgyülemlett nyákot segít pl. feloldani (lásd ütögetéses eljárások)...
Szóval nem érdemes lebecsülnünk a masszázst. És itt van néhány infó a keleti és nyugati medicina ötvözéséről is, ami a lehető leghatékonyabb lehet: lásd masszázs Budakalászon.

Itt szintén a nyugati és keleti medicinában járatos szakember blogja érhető el, ha több infóra lenne szükség: budakalászi masszázs
Érdemes igazi szakembertől tanácsot, konzultációt kérni, mert minden eset más. Egy jó gyógymasszőr segít az életmódtervezésben is. Hiszen hiába gyúrják át testünket, ha a nap 24 órájában nem vigyázunk rá és a masszőr munkája ellen dolgozunk. 

Nem szabad elvárnunk, hogy csak az orvos, természetgyógyász, gyógító vállaljon felelősséget életünk / életmódunk kapcsán. Ahogyan az autószerelő sem tud felelősséget vállalni az autónk működése kapcsán, ha nem megfelelően használjuk és vigyázunk rá.