Prosztatektómia

A férjemnek kb. fél éve megállapították, hogy 50%-ban rossz indulatú daganat van a prosztatájában.
Szerző: annarika

Akkor peregtek az események, ami megnyugtató volt, bíztunk is az orvosainkban. Az előkészítő vizsgálatokat is megcsinálták: biopszia, szövettan, MR és a műtéthez szükséges vérvétel, aneszteziológiai, röntgen, szóval teljes előkészület megtörtént.

A szépséghiba az,hogy ez október elején volt és azóta csak mi érdeklődtünk folyton, vajon mikor kerül sorra a műtét. Nyugtatgattak hogy ez lassan fejlődő rák, nem csinált még áttétet, ne izguljunk.... Sajnos ez minket nem nyugtat meg. Mi biztosítja azt, hogy ami más embereknél sok idő, az a férjemnél gyorsabban növő daganat. Nem értem, ha ki kell venni, mert még lehet, miért huzzák az időt, vagy csak mi érezzük így?

Nyugtalanító még az is hogy nem tájékoztatnak eléggé, ha kérdezünk. Mindenki kapkod, nincs idő semmire és a türelem empátia hiányzik. Miért nincs egy műtéti sorrend? Hiszen van várólista, de a rossz indulatú daganat nincs is feltüntetve, gondolom az nem tűr halasztást azért. A minimum az lenne, ha korrekten megmondanák sajnáljuk mi csak fél év múlva tudjuk műteni annyi a beteg, akkor tovább lépnénk ahol tudnak segíteni, amig lehet. Sok ember szenved a gyilkos kortól, de ha időben lehet tenni ellene akkor miért nem?

Küldje el Ön is történetét!