Nagy levegőt....

Blog: Néma gyilkosaim - Szerző: mica

...vettem, és hétfőn végre nekiláttam komolyan figyelni az étkezésemre, miközben újra elkezdtem a szibutramin hatóanyagú szer szedését, így a folyadékbevitelem is megnőtt. Nem számolgatom a kalóriákat, de csak rozsos-magvas-barna kenyérfélét eszem, naponta egy-két szeletnél nem többet. Kezdek barátkozni a zabpehellyel is. Ma a dietetikusunk "vizsgáztatott", el kellett mondanom, mikor, mit ettem. Az esti - ha lehet 6 előtt eszem - kajánál szégyenkezve vallottam be, hogy bizony banánt is tettem a natúr joghurt és a zabpehely mellé és úgy kutyultam össze, de ezt is rendben lévőnek találta, mert  a zabpehely lassítja a banán szénhidrátjának felszívódását, és ha 6 előtt ettem, akkor nincs ezzel gond.

Két nap is kísérteni akartak már, egyik betegtől hatalmas, gyönyörű tortaszeleteket kaptunk, de hősiesen ellenálltam neki! És a tegnapi sütiből sem ettem. Az  összes bűnözésem néhány keksz volt még az első este. Délben azt eszem, amit kapunk, de megválogatva. Tegnap pl. megettem a sóskafőzeléket tükörtojással, de ma már csak a felét a husinak és tört krumplinak - itt a krumpli a kevésbé kívánatos dolog, de mindössze 3-4 kanálnyi volt.

Nem vagyok éhes, a gyógyszernek köszönhetően, sokat iszom, többek között almaecetes vizet is legalább napi egyszer, és mályvateát is, de ezt csak alkalmanként és lájtosan, mert ha túl erős, akkor igazán hashajtó hatású.

Na igen, és a mozgás... hát ez még kialakulóban van.. apró lépésként pl. mentem már dolgozni a héten gyalog, (22 perc) de ha emeletre kell menni, nem használom a liftet, hanem gyaloglom. Leporoltam a bicajt, de a héten hajnal 5-kor indulok itthonról, és 5-7 óra, mire hazaérek, szóval felmentést adtam magamnak hétvégéig.

Remélem nem 3 napos csoda lesz a kitartásom, hanem életmódváltás  - fokozatosan, nem mindent rögtön akarva - és azt is remélem, hogy elnyerem méltó jutalmamat.

Kedves Katinka, remélem tudok majd hasznos infokkal, ötletekkel szolgálni Neked is. :)