A magas vércukor veszélyes

Tanácsok, tapasztalatok a magas vércukorszintről és a vércukorszint kontrollálásáról.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Fahéj jótékony hatása

Hozzászóló: csgizi, 2011-11-04 19:42
Anyósom cukorbeteg, és nagyon kevés a nyugdíja. Ezért hogy segítsek neki vettem fahéjkivonatot tartalmazó kapszulát a neve Diabecinn. Azt olvastam hogy nagyon jótékony hatása van a vércukorszint csökkentésében, akár 29%-al is csökkentheti napi 1 kapszula, ami 6 g fahéjnak felel meg. Már szedi egy ideje és sokkal jobb lett cukra. Szóval nagyon ajánlom mindenkinek.

cukor és miegymás

Hozzászóló: aranykata, 2010-11-03 22:33
előzö írásom folytatnám. Ott hagytam abba,hogy mindenki azt fujja ,hogy fogyjak le. Valóban csaknem 90.kg vagyok. de mitől. Alig eszem valamit, ami hizlaló lenne. Szinte csak zöldséget fogyasztok, hiszen nekem a rák kújulása ellen is védekeznem kell. Rengeteg zöldséglevet iszom. Mit tehetnék még. A májam pusztán ultrahang alapján, lett megállapítva, hogy nagym hogyne lenne az a kemo tiszta méreg volt. A sugár sem a legjobban hat a szervezetre.Akkortájt híztam meg és egy deka nem megy le rólam, bárhogy diétázom.Valaki segítsen ha tud. Mit is ehetnék, ennyi gyógyszer szedése mellett, hogyan lugosítsak, és hogyan legyek stresszmentes? Én már megtanultam félválról venni, minden idegi terhelést llátszólag nem is lehet kiborítani semmivel, de mégis hat valahol, a tudatom alatt.Ha nem szedem a depresszió elleni gyógyszert , nem vagyok jól. Nehéz terhek alatt élek, de érzésem szerint ezek csak fizikailag viselnek meg, a lelki dolgokon túl tudom tenni magam. És mégis. Agyon izzadva ébredek, a gyomrom, már görcsben, de egy kis elvonulás, meditáció után az agyam teljesen épnek érzem. És mégis tele vagyok betegségekkel., amiből nem tudok kimászni. Rokkantnyugdijas vagyok, 41000 forinttal, ez sem piskóta. Ujabb szög a fejemben, és a koporsómba, amit az Echo tv pulzus c műsorában hallottam. A rák mai gyógyításáról. Én mindazt megkaptam amit ma elutasítanak, a rák kezelésében. Baloldali sugár esetleges szívizomelhalás. Amikor a háziorvosomnak megemlítettem kinevetett. Már az orvosoknak sem hiszek. Állandóan csibbadt a bal karom, az az oldal, ahol a műtét volt. Bejelentkezésre, min. három hónap a várakozási idő. Minden orvos siettet, senki nem hallgatja meg az összes panaszom, , amik szerintem összefüggnek, de mindenki a maga szakterületével törödik. Valaki segítsen! hogyan diétázzak, hogy az jó is legyen? előre köszönet a válaszért aranykata

cukorbetegség és sok más

Hozzászóló: aranykata, 2010-11-03 22:14
"2002-ig nem nagyon voltak problémáim. Ekkor nyáron melldaganatot állapítottak meg, amit csak nem azonnal megműtöttek. Ezután kemo, és sugár.Majd ezt követően depresszió pánikbetegség, magasvérnyomás, érszükület, ill. magas koleszterin és vérzsírszint. Majd legutóljára, II tip. cukor, és megnagyobbodott máj.Érzésem szerint, igen felületesek voltak a belgyógyászati kivizsgálások. Mindenki azt fujja

Magas vércukor

Hozzászóló: Pistike84, 2010-10-13 12:49
A cukorbetegeknek nélkülözhetetlen,hogy naponta minimum a főétkezések előtt mérjék meg a cukrukat,de legjobb ha a főétkezések után másfél órával és lefekvéskor este is megmérik a cukrukat.

mérjünk!

Hozzászóló: hgyorgyi, 2010-05-17 12:03
Nemrég jártam orvosnál és a vérvételemből kiderült, hogy nem a legjobb a vércukor eredményem. Az orvos azt mondta, hogy a vércukrot úgy kéne mérni, mint a vérnyomást, mert pont olyan fontos, ha nem fontosabb. És ha mindenki mérné, akkor nem lepődnének meg egy ilyen eredményen... úgyhogy jól leszúrt. Úgyhogy a saját hibámból okulva szeretném mindenkinek felhivni a figyelmét, hogy ha teljesen egészségesnek is tartják magukat, mérjék a vércukrukat rendszeresen. Jobb megelőzni, mint szenvedni tőle!

cukor

Hozzászóló: timi0112, 2009-10-05 16:19
Hello! Sajnos nálunk is van a családban cukorbeteg. Nagyon oda kellene rá figyelni, mert nálunk csak úgy derült ki hogy édesapám ment be vérvételre mert száradt a szája, homályosan látott, és kiderült hogy az egekben volt a vércukorszintje. Majdnem károsodtak a szervei is miatta. Most hogy odafigyel nincs már vele gond. Mindenkinek tanácsolom h figyeljen rá oda.

szerintem

Hozzászóló: mili5, 2008-06-25 10:18
Válasz erre: timi0112, 2009-10-05 16:19
Szerintem a legjobb az lenne ha meglátogatnák a házi orvosukat aki össze tudna nekik állítani egy diétát és meg is győzhetné őüket a diéta fontosságáról.

Hogyan??

Hozzászóló: robi, 2008-04-11 10:23
Válasz erre: mili5, 2008-06-25 10:18
Szia a mi családunkban is van időskori cukorbetegség és szerintem nálunk sem fordítanak rá elég figyelmet, igaz még szerencsére nálunk nincs senkinek sem komolyabb betegsége, de hogyan lehetne szerinted egy kicsit felhívni a figyelmüket a diéta fontosságára és betartására.

VIGYÁZAT!!!!!!

Hozzászóló: kiki, 2008-03-11 23:27
Sziasztok azért szeretném elindítani ezt a fórumot, hogy minél többen figyeljenek a magas vércukorértékükre (vagy ha nem a sajátjukra a szüleikére, a nagyszüleikére), mivel ha valakinek folyamatosan magas a vércukor értéke az idővel tönkreteszi a szerveit, a mi családunkban a nagymamámnak, a szívét tette tönkre.