• Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb 6 éve pánik betegsegem van,több orvosnál is jártam.több féle gyogyszert szedtem.frontin,ciproleksz,stb.a ciprolekszet nem szede,frontin bol naponta 0,5 3 felet.ezeket a gyogyszereket egy neorologus irta fel,egy fel evig tartott a kezeles,javultam,de nem tökeletes.az utszara nem mentem egyedul,a hazban feltem,mindig azt hittem,hogy elájulok,remeges jott rám,mint ha a szivem fajna.minden vizsgalatot meg csinaltak rajtam.hormonra ver,ultra hang pajzsmirigyre,ékg stb.ezek az eredmenyek jok lettek.az orvos azt tanacsolta uralkodjak magamon,nem nagyon megy.az utcanktol tavolabb nem megyek,csak ha kisernek.a piacon 2 eve nem voltam.mit tegyek?kerem tanacsoljon valamit.ellore is koszonom.

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Én két lehetőséget látok. Az egyik, hogy szedi rendesen a gyógyszert és attól elmúlnak a tünetei, de bármikor abbahagyja, a betegség előről kezdődik. A másik lehetőség, hogy szembenéz a problémáival, tudatosítja magában, hogy nincs testi betegsége, csak a félelem tartja fogságában. A rosszullétek alatt nem történhet baja, nem hal meg, nem örül meg, csak nagyon fél. Ezt pedig csak úgy lehet legyőzni, ha minden rosszulléte ellenére is kimegy az utcára, elmegy a piacra. Ha kezdődnek a tünetek, akkor megáll egy kicsit, odafigyel a légzésére, ellazul, amennyire csak lehet, és megvárja, hogy elmúljon a rosszullét. Ugyan ez a második módszer nagyon keménynek és elviselhetetlennek tűnik, de csak így szerezheti vissza a kontrollt az élete felett.


        Kérdés: 2011. augusztus 29., 14:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: