• Pánikbetegen terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy 30 évesen és több, mint 10 éve pánikbetegen kezelve lehetek-e terhes, azaz, vállalhatok-e babát, mert a párommal nagyon szeretnénk....a gyógyszereket viszont elég régóta szedem, de gondolom az árt a babának....egészséges kicsit szeretnék a világra hozni!! (Rivotril napi 2 és Cymbalta napi 1..) mit kellene tennem?? köszönettel Krisztina

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség, terhesség témában

        Kedves Krisztina! Először is beszélnie kellene a kezelőorvosával, hogy ő milyennek látja az Ön állapotát. Ha úgy ítéli meg, hogy nem kell tartania a betegség romlásától, akkor olyan gyógyszerkombinációt kellene beállítani, mellyel vállalhat gyermeket. A hangulatjavító mellett a lehető legkisebb szorongásoldó mennyiséget kellene megtartani, mert ez okozhat problémákat. Ha megfogan a gyermek, akkor el kellene menni a szülészet genetikai tanácsadására, ahol felmérik a kockázatokat és ennek megfelelően gondozásba veszik. Általában nem szokott gond lenni a gyógyszerszedéssel, de nem árt az óvatosság!


        Kérdés: 2011. augusztus 22., 15:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 00:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: