• Pajzsmirigy vagy pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A tüneteim kb.egy hónapja a legelső véradásom óta jelentkeztek.Véradás után a vérnyomásom elkezdett ingadozni,rosszullét kerülgetett,igy kórházba vittek,ahol infúziót kaptam.Majd még a következő napokban is gyengének éreztem magam.Másfél hétre rá a villamosról leszállva a fülem elkezdett zúgni,izzadtam,rosszul lettem,de nem ájultam el.Ekkor az ügyeleten azt mondták,hogy szerintük pánikroham.Felírtak Frontint,amit már 10 napja szedek.Továbbra is gyengének érzem magam,nem birom a meleget,gyakran verejtékezek,és heves szivdobogás jön elő időszakosan.A vérvételem eredményében az alábbi értékek lettek magasak: - Fehérvérsejt 9,5 (4-8) -Eosynophil 7,5 (0-4) -Glukóz 5,7 (3,3-5,5) -Koleszterin 7,4 (0-5,2) A pajzsmirigy vérvétel eredményét még várjuk,mert azt 3 hét alatt csinálják meg. Igazából sem zsiros ételeket nem eszek,sem sok cukros ételt,így nem értem miért magas a cukor és a koleszterin. A kérdésem az lenne,hogy ezek a tünetek és eredmények utalhatnak-e pajzsmirigybetegségre vagy esetleg idegi alapon lehetnek (pl.pánikbetegség)?És ha pánikbetegség,akkor azt hogyan lehet biztosra kideriteni,hogy az? Köszönöm válaszát.

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség, pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Az eddigi laborleletei alapján nem lehet megmondani, hogy van-e pajzsmirigy betegsége, ezzel sajnos meg kell várni a hormonszinteket. A tünetei alapján lehet pánikbeteg, de ezt csak akkor mondhatjuk ki, ha minden más lehetőséget kizártak (ennek megállapítására külön teszt nincs). Ugyan nem írta, mennyi Frontint kapott, de ha emellett is megmaradtak a tünetek, akkor felmerül a lehetősége, hogy nem szorongásos alapon vannak a panaszai. Persze az is lehet, hogy kevés a gyógyszer, többre/másra lesz szüksége.


        Kérdés: 2011. augusztus 12., 18:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: