• Megzakkantam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár nappal ezelőtt kezdődött. Egy este hirtelen úgy éreztem, hogy teljesen idegen a világ. Gyakorlatilag mindentől féltem, megilyedtem és a szívem a nyakamban dobogott. Egyrészt magától a félelemtől, másrészt attól is féltem, hogy valami bajom lesz. Például az futott át az agyamon hogy megőrülök vagy elájulok. Hotelben voltam éppen és a szobában féltem a fali képektől úgyhogy ki-be járkáltam nagyjából fél órán keresztül. Utána a hirtelen dolgoktól való félelem meg az ijedtség is elmúlt, de maradt egyfajta álom-érzet. Nem vagyok benne biztos, hogy nem alszom, mert minden olyan irracionálisnak tűnik, még akkor is ha semmi szokatlan nem történt velem. Óránként háromszor szorítom össze a szemem, hátha tényleg alszom és így fel tudok kelni. Mitől lehet ez? Bekattantam? u.i.: nem tudom, hogy van-e köze az egészhez annak, hogy pánikbeteg vagyok. Lehet ennek is valamilyen szélsőséges kivetülése?

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírtak beleférnek a pánikbetegségbe. Lehet, hogy eddig más formában jelentkeztek a rosszullétek, de a pánikra jellemező, hogy váltogatja a tüneteit. Ha újra jelentkezik ez a fajta rosszullét, akkor érdemes kivizsgáltatnia magát neurológussal is, csak a biztonság kedvéért!


        Kérdés: 2011. május 22., 18:49; Megválaszolva: 2011. május 24., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: