• Fóbiák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! 12 évig szenvedtem különféle fóbiákban, most már kb ugyanennyi ideje majdnem tünetmentes vagyok. A. nevű antidepresszánst szedek. A metrózás nem megy. Hogy lehetne ezt a fóbiát is meggyógyítani? Köszönöm szépen: SCH

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! A legjobb az lenne, ha a gyógyszeres kezelés mellett pszichoterápiára is el tudna járni. A metrón jelentkező szorongásos tünetek enyhíthetőek a megfelelő légzéstechnika és izomrelaxáció elsajátításával. A pánikbetegség végleges megszüntetésében ingerexpozícióval lehet nagyon jó eredményeket elérni. Ez azt jelenti, hogy a kezelés során fokozatosan szembesítik a pánikot kiváltó szituációkval. A folyamat nem kellemes, de a pszichoterápia az egyetlen mód arra, hogy tünetmentessé váljon és gyógyszert se kelljen szednie.


        Kérdés: 2011. április 27., 10:41; Megválaszolva: 2011. május 01., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: