• Pánikbeteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! eléggé félek a betegségektől és a haláltól! Főleg éjszakánként törnek rám, remegés, izzadás, szapora szivverés. A családom azt mondja h csak bebeszélem magamnak h valami bajom van és már attól vannak ezek a tünetek! Kb 1 hete pedig fáradt vagyok, nem érdekel semmi, bágyadt vagyok, és furcsán látok! Ahova nézek, olyan mintha nem is valós lenne, álom! Ez nagyon megrémit, ijesztő. Mitől lehetnek ezek a tünetek? Pánik beteg vagyok? 1 hete beütöttem a fejem de semmi hányinger, eszméletvesztés nem volt. esetleg lehet ettől? Szedek 0.25 ös frontint néha amikor rám jönnek, jövöhéten pedig megyek pszichologushoz! Válaszát köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Mielőtt bármit tenne, jó lenne, ha kivizsgáltatná magát. El kellene mennie a háziorvoshoz és csináltatni egy laborvizsgálatot és egy EKG-t, esetleg pajzsmirigyhormon mérést. Ha ezek negatívak, akkor gondolhat arra, hogy ez pánikbetegség. A leírt tünetek, illetve az éjszakai előfordulás utalhat szorongásos zavarra. Pánikbetegeknél gyakran indul úgy a betegség, hogy felfigyelnek valami furcsa, szokatlan testi tünetre, amitől megijednek, és elkezdik fokozottan figyelni magukat. Ennek a fokozott odafigyelésnek köszönhetően egyre több "furcsaságot" tapasztalnak, amitől egyre jobban félnek, és ez a szorongás már magától is előhívja a testi tüneteket. Ez egy ördögi kör, amiből nagyon nehéz kilépni. Ebben segíthet a pszichológus, így mindenképp keresse meg. Beszéljék meg, hogyan lehet csökkenteni a stresszt és a tünetek intenzitását. Sok sikert!


        Kérdés: 2011. április 20., 12:47; Megválaszolva: 2011. április 21., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: