• Carpal turnel szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több évig gyárban dolgoztam minden probléma nélkül,majd kaptam egy erőteljes munkát ami kézre,csuklóra,alkarra,gerincre nagyon megterhelő volt.(az ujjaim annyira el voltak zsibbadva ,hogy nem éreztem hideget-meleget;-duzzadtak voltak a kezeim és mozgáskorlátozottak.Az iszonyatos fájdalmaktól aludni sem tudtam.Carpal turnel szindrómával mútöttek.A műtét jól sikerült de a cég ugyanarra a munkakörre tett vissza ---és így kezdődött minden,sőt még a balkezem is romlott.--Szeretném tudni hogy mi váltja ki;milyen külső hatás válthatja ki ezt a betegséget.????Mert amióta ez történt reumetikus problémáim lettek,többször görcsbe áll a kezem,gykori zsibbadások és fájdalmak vannak mind két kezemben ,ezek mind gátólják a kezek megfelelő működését.-Kérnék erről a betegségről egy leírást.-Köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csukló témában

        A carpal tunel szindróma lényege, hogy a kéz fő érző beidegzését adó ideg nyomás alá kerül a csukló magasságában, ahol egy szűk járaton keresztül halad át és fut ki a kézre. Ennek az alagútnak a falát nyomja össze valami. A nyomás során a kialakuló ideg összenyomódás okozza a panaszokat. Ezt kiválthatja megerőltetés, gyulladás, tartós hőhatás (hideg is), csontkinövés, akár reumás betegség, esetleges csuklót ért sérülés is. Ezért hívják ezt a betegséget magyarul alagút szindrómának.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 02., 04:05; Megválaszolva: 2010. november 04., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: