• Derékfájás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Kb. 3-4 hete a derekam főleg a bal oldali részen el kezdett fájni. Először arra gondoltam hogy megfázott, mert a munkahelyen a fűtés nem működése miatt fél délelőtt "fagyoskodtam" és utánna kezdtem érzeni a fájdalmat. nem szedtem rá semmit, a múlt héten azonban tekintve hogy elhúzodó fájdalomról van szó felkerestem a háziorvos akkor annyit mondott, hogy: isiász. Felírta a Xilox illetve a Mydeton 50 mg. gyógyszert. kicsit erősnek találom és 3 napig szedtem akkor javultak a tüneteim de még mindig érzem hogy néha néha belenyilal. Kérdésem az, hogy ez nem erős gyógyszer? Kenegessem inkább valamivel? meddig lehet szedni, ha még érzek egy ici pici a fájdalmat akkor szedjem még? meddig tarthat ez és mi gyulladás? lehet, hogy megfázott a derekam? Érdemes uh- ra menni? ( említette a háziorvos) ja igen, és kisbabát szeretnénk! Köszönöm válaszát!M.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás, isiász témában

        Tisztelt KÉrdező! A Xilox jó gyulladáscsökkentő, lehet nyugodtan szedni több napig is, akár 2 héten át, mivel bélben oldódó, gyomorpanaszt sem szokott okozni. Időseknél, vesebetegeknél kell vigyázni a szedéssel. A derékfájása miatt egyelőre UH vizsgálatra nem kell elmennie, ha nem múlik el teljesen a gyulladácsökkentő mellett 2-3 hét alatt, akkor egy reumatológiai vizsgálatra menjen el!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 02., 15:51; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó