• Remény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        1 éve refluxot állapitottak meg nálam. Gyógyszereim: omeprazol, noacid, motilium, cerucal.

        A PPI-k nem voltak hatással, sem a motilium. A cerucal jó volt, de 3 hónap után vérzéses rendellenességem lett.Labor eredményem kimutatta, hogy prolaktin hormon  emelkedés. A nőgyógyászom szerint hagyjam el a cerucalt. A legutóbbi vizsgálaton azt mondták, nincs is sok savam, csak lassan ürül a gyomrom, és ez miatt sokáig van a gyomromban az étel, és ez miatt puffadok. Mellette elég stresszes életet élek. A kérdésem az lenne, hogy mivel gyorsithatnám meg a gyomorürülésemet? Most saját fejem után, elkezdtem szedni gyógynövényes feszültsgoldót, és mintha nem puffadnék annyira. A gyógyszertárban Pankreoflatot ajánlottak, de most hiánycikk.  Szeretném a tanácsát kérni. Elhagyhatom a PPI-ket? Semmi javulást nem vettem észre tőlük. És ezt a gyógyszerkombinációt meddig szedhetem? ( Pankreoflat, feszültségoldó)

        Köszönöm türelmét, és sok sikert a munkájához.

        WEBBeteg szakértő válasza a puffadás témában

        A reflux-betegség alapvetően nem savtermelési zavar, hanem a motilitás problémája (az alsó nyelőcső-záróizom inkompenetciája, társulva a nyelőcső és a gyomor ürülési zavarával). HA a PPI-ktől nám lát javulást, nincs értelme szednie. A gyomor-bélmotilitás helyreállítására a gyakori rendszeres, nyugodt, kis étkezés a legjobb megoldás. A gyógynövényes feszültségoldó a stressz okozta tüneteket csökkenti. Emellé érdemes megpróbálnia a szintén természetes hatóanyagokból álló Iberogast cseppeket. A Pankreoflat emésztőenzimeket és gázmegkötőt tartalmazó készítmény,emésztési zavar esetén hatásos.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-04-29 19:50:01; Megválaszolva: 2010. április 29., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4,7, 120p-4,4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36,6 állandó stabil helyett 36,8 és 37,5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés, székletváltozás...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét,mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36,6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a...
        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem volt. Ezzel együtt elkezdett erősen fájni a hátam, középtájon. A székletem azóta egy kicsit...