• Gyermekorvosi vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Két kérdésem lenne, az első, hogy Kisfiam 3 hónapos státuszvizsgálati lapján az alábbi bejegyzést találtam: hosszúkás fej, mélyen ülő fülek. Milyen betegség gyanúját vetheti fel ez a bejegyzsés? Sajnos háziorvosunk semmit sem mondott ezzel kapcsolatban, csak ráírta az ambuláns lapunkra. Miért van ennek jelentőssége? A másik kérdésem pedig, hogy a vizsgálat során láttam, hogy még mindig működik a járóreflex. Én úgy tudom, hogy ennek már ilyenkor nem volna szabad működnie. súlyos gond, mi a jelentőssége, hogy kisfiam még mindig lépeget? Szíves válaszát köszönöm! Tisztelettel: Melinda

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Az önmagában, hogy egy gyermek feje hosszúkás illetve a fülei mélyen ülnek nem jelent semmit. Ez lehet az, hogy a családban pl. a szülők közül valaki ugyanígy néz ki vagy a nagyszülők közül. Ennek akkor van jelentősége, ha egyéb külső jelek társulnak hozzá: pl.:mongoloid szemrés, a tenyéren vagy talpon a barázdázat szabálytalan, izomtónus gyengeség stb., mert akkor ezek összessége felhívja az orvos figyelmét arra, hogy itt genetikai betegség állhat a háttérben és ott keresni kell azt is, hogy a belső szervek rendben vannak e. Önmagában ez amit leírt semmit nem jelent, én nem aggódnék emiatt. A járó- lépőreflex 2-3 hónapos korban alszik ki, ezért sem aggódnék az Ön helyében. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. szeptember 30., 08:25; Megválaszolva: 2010. október 01., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: