• Mikor szívódik fel a véraláfutás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.07.20-án balesetem történt. Leestem a horgászstégről a vízben lejáratot biztosító VAS lépcső lapok közé. Mivel elég nagy a súlyom (164/72 kg) nagyot zuhantam. Sajnos a vas lépcső szélei nagyon össze zúzták a bal lábam. Alul kezdődött a vádli sérülése, utána a térd alatt közvetlen, ami még most is kemény pukli - igazán nem tudom, hogy ez micsoda? Majd sérült a bal comb belseje, és ami a legnagyobb ütést kapta a comb külső része. Törésem nem volt, az izom szalag sem sérült meg, hála ISTENNEK, felfogták a zsírpárnák, röntgen és ultrahang készült. Véraláfutás, kék zöld, sárga foltok gyógyulnak, ami nagyon aggaszt, hogy a comb külsőn diónyi nagyságú vércsomók voltak. Valamelyest ez csökken, de még mindig nem szívódott fel. Várhatom még ennek a további felszívódását, vagy ilyen göröngyös marad a combom örökre? Hozzáteszem, hogy még fáj is nagyon. Mit javasol, mit tudok még tenni a gyógyulásom érdekében? Jártam SENSOLITE kezelésre, fényterápiára a Fenyő Márta által kifejlesztett ágyba, 16 db kezelésem volt. Ecetes, állott, vizes borogatást alkalmazok még mindig, naponta amikor úgy érzem, hogy fájnak ezek a vér csomók. Második dobozzal szedem a Rutascorbin gyógyszert, először 3x2, most 3x1 szemet, baleset óta folyamatosan kenem Lioton géllel. Mit tehetek még? Ön szerint használna a lábamnak, ha a hévizi tóba lejárnék fürödni? Seb nincs már a lábamon. Sajnos egyébként is sok gondom van, kopások és reumatológia problémák, ugyanis 41-éves munkaviszonyom van a kereskedelemben.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a trauma, véraláfutás témában

        Az ilyen zúzódásos véraláfutások gyógyulási ideje 8-10 hét is lehet, így még bőven van idő, hogy eltűnjenek a dudorok. Az ecetes borogatást azt felejtse el, azzal lehet még többet ártott, mint használt. Az ételecet az ételbe való, amit 40-éve használtak az ólomecet, az jó volt a hasonló bajokra is. Amit még tehet a Rutascorbin mellett Lioton gél alkalmazása, mely a vérömlenyek felszívódásában segít. A hévízi fürdés az ízületeinek mindenképpen jó, a zúzódásainak is, ha nincs seb és nincs gyulladás!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 09:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 13:31

        Tudjon meg többet: trauma, véraláfutás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ma pont egy hete labdarúgás közben egy akkor jelentéktelennek tűnő rúgást kaptam a jobb belső lábszáramra. Estére bedagadt, majd másnaptól a mai napig egy nagy lilás duzzanat lett a dagadásból. A járás, állás...
        Kedves Doktor Úr! Mit jelent az alábbi diagnózis? Dist. mall.lat.d Rupt.lig. TFA d. Státusz: A jobb külboka egészében duzzadtabb. Funkció kissé beszűkült. ADP,ATP tap. Egyéb traumás eltérés nem észl. 18 óra telt el a baleset óta. Bokám...
        Kedves Doktor úr! 8 napja lépcsőn kibicsaklott a bokám, nem tudtam ráállni, és jó nagyra feldagadt. A balesetin megröntgenezték, törés nem volt, részleges szalagszakadást vagy húzódást diagnosztizált az orvos (distorsio art talocruralis)....
        31 éves nő vagyok.Pár nappal ezelőtt kifordult a bokám. Mentő vitt be a traumatológiára. Az ügyeletes főorvos azt mondta, hogy 2 választásom van. Vagy gipszet kapok, vagy bokarögzìtőt kell hordanom 6 hétig.3 hétig nem állhatok lábra. Én a...
        6 honapja elszakadt az elulso keresztszalag a terdemben, mas nem serult. Az orvos a konzervativ kezelest javasolta, gyogytorna es szobabiciklizest. Megyek rendesen, terdem nem ment ki, es remelem nem is fog. Viszont folyamatosan "huzodik" az egesz labam...es...
        Tisztelt Doktor Úr! A nagylábujjamra esett egy radiátor. Belilult és fáj, de azt hiszem, más baj nincs - kell-e orvoshoz fordulnom, vagy elég türelemmel várnom a gyógyulást? A köröm 90%-a lila. A lábujjamat jól tudom mozgatni, ezért...
        Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm sportolt. Mindkét térdében elszakadt korábban az elülső keresztszalag, és meg is műtötték. Az egyikben később újra elszakadt. Egy műtét során most kivették belőle a korábbi csavart, és "kitisztították"....
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Egy elég súlyos bokaszalag sérülésről kérdezném! Előzmények: 2 hete focizás közben a jobb külső bokaszalagom sérült, egy szerencsétlen mozdulat miatt. 1-2 óra múlva más rá sem bírtam állni. Másnap a...
        Az lenne a kérdésem hogy ma 19 óra körül táncközben a baránőm könyökkel nagy lendülettel és erővel megütötte a halántékomat.Nagyon fáj és néha hasgat is bele.Zsibbad az az oldal.Talán kicsit szédülök is nagyon megijedtem és alapból...
        Tisztet Dr. Nő/úr! 18 éves fiatalember vagyok, tegnap megkarcoltam magam egy rozsdás dróttal, bár csak egy nagyon kicsit vérzett,csak felszíni sérülés! Kérdésem az lenne hogy kell-e rá Tetanus oltás? Úgy tudom hogy gyerekkorban (11 évesen )...