• Mikor szívódik fel a véraláfutás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.07.20-án balesetem történt. Leestem a horgászstégről a vízben lejáratot biztosító VAS lépcső lapok közé. Mivel elég nagy a súlyom (164/72 kg) nagyot zuhantam. Sajnos a vas lépcső szélei nagyon össze zúzták a bal lábam. Alul kezdődött a vádli sérülése, utána a térd alatt közvetlen, ami még most is kemény pukli - igazán nem tudom, hogy ez micsoda? Majd sérült a bal comb belseje, és ami a legnagyobb ütést kapta a comb külső része. Törésem nem volt, az izom szalag sem sérült meg, hála ISTENNEK, felfogták a zsírpárnák, röntgen és ultrahang készült. Véraláfutás, kék zöld, sárga foltok gyógyulnak, ami nagyon aggaszt, hogy a comb külsőn diónyi nagyságú vércsomók voltak. Valamelyest ez csökken, de még mindig nem szívódott fel. Várhatom még ennek a további felszívódását, vagy ilyen göröngyös marad a combom örökre? Hozzáteszem, hogy még fáj is nagyon. Mit javasol, mit tudok még tenni a gyógyulásom érdekében? Jártam SENSOLITE kezelésre, fényterápiára a Fenyő Márta által kifejlesztett ágyba, 16 db kezelésem volt. Ecetes, állott, vizes borogatást alkalmazok még mindig, naponta amikor úgy érzem, hogy fájnak ezek a vér csomók. Második dobozzal szedem a Rutascorbin gyógyszert, először 3x2, most 3x1 szemet, baleset óta folyamatosan kenem Lioton géllel. Mit tehetek még? Ön szerint használna a lábamnak, ha a hévizi tóba lejárnék fürödni? Seb nincs már a lábamon. Sajnos egyébként is sok gondom van, kopások és reumatológia problémák, ugyanis 41-éves munkaviszonyom van a kereskedelemben.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a trauma, véraláfutás témában

        Az ilyen zúzódásos véraláfutások gyógyulási ideje 8-10 hét is lehet, így még bőven van idő, hogy eltűnjenek a dudorok. Az ecetes borogatást azt felejtse el, azzal lehet még többet ártott, mint használt. Az ételecet az ételbe való, amit 40-éve használtak az ólomecet, az jó volt a hasonló bajokra is. Amit még tehet a Rutascorbin mellett Lioton gél alkalmazása, mely a vérömlenyek felszívódásában segít. A hévízi fürdés az ízületeinek mindenképpen jó, a zúzódásainak is, ha nincs seb és nincs gyulladás!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 09:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 13:31

        Tudjon meg többet: trauma, véraláfutás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve autóbaleset következében a jobb lábam tekintetében az alábbi sérüléseim keletkeztek: ugrócsont töréses ficama, darabos sarokcsont törés, sajkacsont törés, alsó és felső ugróizület ficama, boka oldalszalagok...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hete sétálás közben erős fájdalmat kezdtem érezni a talpamban középtájt. Előtte 3 nappal futottam illetve fitness edzésen is voltam ugyanaznap. Nem tudom, ez okozhatta-e? Sajnos a tüneteket nem vettem komolyan annyira és...
        Kedves Doktor Ur! Szeretnem leirni az MRI diagnozist a jobb csuklomrol. A DRUJ palamarisan megnyilt az ulna vege kifele rotalt, dorsalis iranyaba subluxalt. A volarais radioulnaris szalag megnyult, radilalis szeles kozeleben reszleges szakadas latszik. Az...
        Tisztelt Doktor Úr! Vasárnap este labdarúgó mérkőzésen játszottam, összerúgtam az ellenfél játékosával és a jobb lábam nagy lábujja megsérült. Egy képet is csatoltam a lábujjamról. Nekem ilyen vöröses-lila színűnek tűnik a...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este sportolás közben lábamra és oldalamra elestem, de nem éreztem komolyabb fájdalmat utána. reggel Másnap reggel semmi, de később délelőtt, azaz a balesetet követő kb. fél nappal múlva térdem ALATT fájdalmat...
        Tisztel Dr. Bogdán Aurél! Néhány hete futballozás közben bokasérülést szenvedtem. Több hét pihenés után is fájt a bokám ezért sebészhez fordultam (budai egészségközpont), ahonnan MRI-re küldtek. Nem szeretnék további orvosokhoz...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 napja beütöttem a fejem. Leguggoltam valamiért az ablak alatt és lendületből álltam fel, arról megfeledkezve, hogy nyitva az ablak. Így jól beleütköztem a nyitott ablak szárnyába, a fejtetőmet kicsit bal oldalon...
        Jó napot! Küzdősport versenyen vettem részt a hétvégén és küzdelem közben a bal térdem megcsavarodott, éles fájdalmat éreztem. Estére bedagadt lábra se tudtam állni. Másnap elmentem a traumatológiára, ahol az orvos 70ml vért csapolt le....
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! 3,5 hete diagnosztizáltan izomszakadás történt a jobb vádlimnál. (Záróvélemény mellékelve.) Az első két hétben jelentős javulás történt pihentetéssel, jegeléssel és fáslizással. Komoly terhelés nélkül a...
        Tisztelt Doktor Úr! Focizás közben kaptam egy erős rúgást a bokám fölötti részre, be volt lilulva és feldagadva eltelt 2 hét most már tudok járni,nem is fáj, de rúgás helyén egy tenyérnyi folyadékkal teli vérömleny alakult ki, ami...
        Jó estét Doktor Úr. Ma beleléptem valamibe, voltam sebészeten, feltárták a sebet. de tetanusz oltást nem kaptam. 2014.okt.-ben a másik lábamba ment bele egy rozsdás szög . akkor kaptam oltást. Szeretném megkérdezni hogy meddig véd az oltás...
        Tisztelt Dr. Úr! A napokban sikerült elég rendesen térdre esnem. Azóta lényegesen csökkent a fájdalom és ugyan bedagadt, de az sem volt vészes. Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e személyesen is felkeresni egy szakorvost, mivel az egyik...
        Olyan kérdésem lenne, hogy 2016.01.26-án este futás közben bele léptem egy vízelvezetőbe melynek következtében a jobb bokám kifordult. Aznap este nem volt semmi problémám, viszont másnap reggelre feldagadt és fájt. Voltam sebészeten vele....
        Rosszul léptem es patella ficamom van. Kaptam mgk 12 rogzitot. A kérdésem az lenne hogy jegelni kell e vagy nem ha igen mikor? Illetve hogy alvashoz a rogzitot levehetem e.
        Hétfőn, az ónosesőnek köszönhetően kicsúszott a bicikli alólam egy kanyarban. Ráestem a vállamra. Még aznap elmentem a sürgősségire. Röntgen is készült, illetve megvizsgalták. Eltörve nincs, a doktor úr szerint zúzódás. Hétfőn még...
        Tisztelt Dr. Úr Versenyszerűen fal labdázom, kispályás focizom és megyei szinten nagypályán is játszom. De sajnos 01.20.-án teremfoci bajnokságon letapadt a lábam és elestem, majd elég nagy fájdalmat éreztem. Másnap elmentem a közeli...
        A fiam egy lázcsillapító tablettát vett be és félrenyelte (400 mg os volt) köhögött de nem jött ki
        Tisztelt Doktor úr! 01.16-án szombaton tört el a bal csuklómban a sajkacsont. Elmozdulást nem láttak a rtg. felvételen, amit az ideiglenes gipsz mai levétele utáni újabb rtg felvétel meg is erősített. 10 percnyi döntési időt kaptam....
        Tisztelt Doktor Úr! A kisfiamnak két hónapja beszorult a lába a kanapé alá. Beduzzadt a bokája, fájlalta, de tudott rajta menni. A balesetin megröntgenezték, törés nem volt, csak rándulás és húzódás volt a diagnózis. Rögzítést nem...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A segítségüket szeretném kérni. Édesanyám 4 nappal ezelőtt balesetet szenvedett. A munkahelyén a fejére esett, rohammentővel kellet a kórházba szállítani. CT-t csináltak, törés nincs, azt mondták minden...