• Mikor szívódik fel a véraláfutás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.07.20-án balesetem történt. Leestem a horgászstégről a vízben lejáratot biztosító VAS lépcső lapok közé. Mivel elég nagy a súlyom (164/72 kg) nagyot zuhantam. Sajnos a vas lépcső szélei nagyon össze zúzták a bal lábam. Alul kezdődött a vádli sérülése, utána a térd alatt közvetlen, ami még most is kemény pukli - igazán nem tudom, hogy ez micsoda? Majd sérült a bal comb belseje, és ami a legnagyobb ütést kapta a comb külső része. Törésem nem volt, az izom szalag sem sérült meg, hála ISTENNEK, felfogták a zsírpárnák, röntgen és ultrahang készült. Véraláfutás, kék zöld, sárga foltok gyógyulnak, ami nagyon aggaszt, hogy a comb külsőn diónyi nagyságú vércsomók voltak. Valamelyest ez csökken, de még mindig nem szívódott fel. Várhatom még ennek a további felszívódását, vagy ilyen göröngyös marad a combom örökre? Hozzáteszem, hogy még fáj is nagyon. Mit javasol, mit tudok még tenni a gyógyulásom érdekében? Jártam SENSOLITE kezelésre, fényterápiára a Fenyő Márta által kifejlesztett ágyba, 16 db kezelésem volt. Ecetes, állott, vizes borogatást alkalmazok még mindig, naponta amikor úgy érzem, hogy fájnak ezek a vér csomók. Második dobozzal szedem a Rutascorbin gyógyszert, először 3x2, most 3x1 szemet, baleset óta folyamatosan kenem Lioton géllel. Mit tehetek még? Ön szerint használna a lábamnak, ha a hévizi tóba lejárnék fürödni? Seb nincs már a lábamon. Sajnos egyébként is sok gondom van, kopások és reumatológia problémák, ugyanis 41-éves munkaviszonyom van a kereskedelemben.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a trauma, véraláfutás témában

        Az ilyen zúzódásos véraláfutások gyógyulási ideje 8-10 hét is lehet, így még bőven van idő, hogy eltűnjenek a dudorok. Az ecetes borogatást azt felejtse el, azzal lehet még többet ártott, mint használt. Az ételecet az ételbe való, amit 40-éve használtak az ólomecet, az jó volt a hasonló bajokra is. Amit még tehet a Rutascorbin mellett Lioton gél alkalmazása, mely a vérömlenyek felszívódásában segít. A hévízi fürdés az ízületeinek mindenképpen jó, a zúzódásainak is, ha nincs seb és nincs gyulladás!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 09:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordultam önhöz hogy megértsem sérülésem okát, gyógyulási idejét , és mivel lehet gyorsítani a felépülésemet. Pénteken iskolában foci volt és aznap még nem jelentkezett semmi tünet. Másnap reggel a...
        Tegnap ajto fem zsanerral kisujj elvagas.Nem hajlitottam be mert fennallt a veszelye h.1.elhanyom magam 2.osszetojom magam. Csak folyovizzel tisztitottam. Bar nem vittem tulzasba. Ma fertotlenito spray-el a seb korul tisztitotta gyogyszeresz es osszehuztuk...
        ma biciklizés közben elestem fél 2-kor most jöttem haza szigetvári kórház ambulanciáról csináltak röntgent az orvos azt mondta el van törve a kulcsontóm és elmozdult a csont adott egy papírt, hogy holnap menyek 8-ra és a traumatológus majd...
        Jó napot kívánok Doktor Úr! A konditeremben a nyakamban 80kg-val nyújtott-merev lábbal körülbelül egy 5 centit estem a dobogórol. Járáskor térd fájdalmat éreztem utánna. Tudok járni vele, csak a bal térdem jobb alsó sarkában fájdalmat...
        Azt szeretném kérdezni hogy a röngen képen lehet e látni valami elváltozást.törést,bennyomodást,asszimetriát? 15 honapos baba röngenképe. a képet amit küldök nem nyilvános.
        Tisztelt Ildikó! Édesapám 1-1.5 hónapja megcsúszott, és eltörte a lábujját, akkor látta mentőorvos, aki azt mondta, hogy ha megdagad, vagy bekékül, akkor mindeképp menjen el megnézetni, mert komolyabb bajok is lehetnek belőle, de mivel ez nem...
        5 hónappal ezelöt az akkor 15 hónapos babám leeset a székről beütöte a homlokát és az arcát is,szeme fölött belillult és a homlokán egy helyen,nézte szemész ,sebész,háziorvos nemtaláltak semmi eltérést röngen nem volt azt 4 hónap után...
        Tisztelt Doktor Úr, köszönöm a válaszát. Mivel azt írja, hogy a röntgen ismerete nélkül nem tud pontos választ adni, arra következtetek, hogy sajnos nem kapta meg a képet, amit feltöltöttem. Most megpróbálom még egyszer, de ha továbbra sem...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Novemberben zuhanyzás közben ráesett a tusfürdő a jobb nagylábujjamra. Nagyon fájt és pár napig nem tudtam rá állni, de aztán javult az állapota. Kicsi duzzanatot tapasztaltam rajta, de nem látványosat. Ami feltűnő...
        Február 4-én elestem, rtg dg: proc. styl. radiin elmozdulás nélküli törés. Osteoporosis. Gipszsín, majd 02. 13-án ismételt rtg, és körkörös gipsz március 9-ig. Ami aggodalmat kelt bennem, az, hogy a körkörös gipsz feltételekor a csuklót...