• Koleszterin és társai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Dr. Úr! jó pár éve magas a koleszterin szintem, őszkoleszterin: 7,3, HDL:0.84, LDL:4,58, Triglicerid: 4.05. nem szedek rá semmit. de most már kezd aggasztani a dolog, mert diétába kezdtem, 6 hónapja,és így se javul. az orvosom azt mondta, hogy lehet, hogy genetikailag magas a koleszterinem, de ez nem nyugtat meg. mit tanácsol milyen gyógynövény kapszulát szedjek, hogy rendben legyen?gyógyszert nem szeretnék rá szedni. a másik kérdésem az lenne, hogy szintén régóta magas a húgysav értékem, 450-500 között ingadozik. szedtem rá 3 hónapig Milurit 300 gyógyszert, így lement 303-ra. az orvosom azt mondta, hogy így jó, de ha abbahagyom a gyógyszert visszamegy. tényleg akkor életem végéig kell szednem?? Megértését, és válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Alaposan át kellene tekinteni a táplálkozását. Valami hiba lehet, hogy van, emiatt érdemes lenne naplót vezetni, és a háziorvosnak megmutatnia. A purinszegény ételeket helyezze előtérbe, így elképzelhető, hogy kevesebb Miluritra lesz szükség, előre megmondani, hogy hogyan alakul a húgysav, ha elhagyja a gyógyszert, nem tudom. A szénhidrátbevitel is csökkentett? Nem elég a zsírokat visszafognia. A családi kórtörténet, elhízás, dohányzás, vérnyomás is befolyásolja azt, hogy mikor javasolt a gyógyszer.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 25., 17:43; Megválaszolva: 2010. október 27., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: