• Koleszterin és társai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Dr. Úr! jó pár éve magas a koleszterin szintem, őszkoleszterin: 7,3, HDL:0.84, LDL:4,58, Triglicerid: 4.05. nem szedek rá semmit. de most már kezd aggasztani a dolog, mert diétába kezdtem, 6 hónapja,és így se javul. az orvosom azt mondta, hogy lehet, hogy genetikailag magas a koleszterinem, de ez nem nyugtat meg. mit tanácsol milyen gyógynövény kapszulát szedjek, hogy rendben legyen?gyógyszert nem szeretnék rá szedni. a másik kérdésem az lenne, hogy szintén régóta magas a húgysav értékem, 450-500 között ingadozik. szedtem rá 3 hónapig Milurit 300 gyógyszert, így lement 303-ra. az orvosom azt mondta, hogy így jó, de ha abbahagyom a gyógyszert visszamegy. tényleg akkor életem végéig kell szednem?? Megértését, és válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Alaposan át kellene tekinteni a táplálkozását. Valami hiba lehet, hogy van, emiatt érdemes lenne naplót vezetni, és a háziorvosnak megmutatnia. A purinszegény ételeket helyezze előtérbe, így elképzelhető, hogy kevesebb Miluritra lesz szükség, előre megmondani, hogy hogyan alakul a húgysav, ha elhagyja a gyógyszert, nem tudom. A szénhidrátbevitel is csökkentett? Nem elég a zsírokat visszafognia. A családi kórtörténet, elhízás, dohányzás, vérnyomás is befolyásolja azt, hogy mikor javasolt a gyógyszer.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 25., 17:43; Megválaszolva: 2010. október 27., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...