• Mit tegyek hogy megszünjön a depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Napról napra lejjebb húz a depresszió. Régebben voltam ideggondozóban, de csak Frontint adtak, ami jó, mert legalább aludni tudok. De mostanában állandóan fáradt vagyok, semmi nem érdekel, a munkámat se szeretem. Az alvásom is romlik, a gyógyszer ellenére, bár keveset szedek, este egy 0,25-ös, meg egy homeopátiás feszültségoldó Még az öngyilkossági gondolataim is visszatértek, és hajlamos vagyok minden eseményt paranoid módon feldolgozni. (Pl. azt hiszem, hogy a kollégám azért beszélt ma a főnökömmel, hogy engem kirúgasson.) Az ideggondozóba nem szeretnék visszamenni, mert egyrészt a doki szerint nincs semmi bajom, másrészt meg, mit tud csinálni? Felír új gyógyszert? Vagy beküld a kórházba? Szép baleset lenne, ha reggel azzal mennék be, hogy ma nem dolgozni jöttem, hanem befeküdni... (Ugyanis a pszichiátrián dolgozom...) Sajnos szomatizálok is, a legkisebb stresszre is azzal reagálok, hogy a pulzusom 90 fölé megy, és ilyenkor erős mellkasi fájdalmam van. (EKG normális, tehát biztos nincs szervi oka.) Mit lehet tenni? Hova forduljak? Van esetleg valami homeopátiás készítmény ami segítene? Elegem van mindenből. A munkából, az érdektelenségből, a koncentrációs nehézségekből, abból, hogy már tanulni se tudok, pedig kéne, mert egyetemre is járok a munka mellett, a kollégáimból, és főleg az életből. Csak azért nem teszem meg, mert talán a macskám hiányolna, bár ez se biztos.

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Levélíró! Mindenképpen jelentkezzen pszichiátriai szakrendelésen. Az öngyilkossági gondolatokat komolyan kell venni, az egyéb tünetek is depresszióra utalnak. De nem kizárt szorongásos kórkép sem. A depresszió szakszerű kezelése antidepresszáns készítmény, illetve pszichoterápia. Nyugodtan keressen fel másik pszichiátriai rendelést a munkahelyén kívül.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 21., 21:39; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: