• depreszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/NŐ

        Szeretném megtudni hogy az elmúlt 2évben elvesztettem a lakásom  ráadásúl a vállalkozásom tönkrement mindenfelő azt hallom hogy én miattam, most meghalt anyukám is .Egyszerűen csak rossz dolgok történnek velem nincs kedvem semmihez csak fekszem egésznap nincs türelmem a gyerekeimhez sem mindenen felhúzom magam a szívem néha úgy ver mintha kiakarna ugrani éjszaka nem alszom csak gondolkodom,nincs kedvem emberek közé menni ugy érzem terhére vagyok mindenkinek.most egypár napja megpróbáltam öngyílkos lenni.Ön szerint ez depreszió és ezzel leszázalékolnak?

        most már a feleségem nem mer egyedűl hagyni azt mondta hétfőn elvisz orvoshoz.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Levélíró!

        Negatív életesemények után nagy valószínűséggel alakulhat ki depresszió. Az állapota alapján ez valószínű, de nem zárnék ki szorongásos betegséget sem. Első depressziós epizód önmagában nem indok a leszázalékolásra, az elbírálás egyébként orvosszakértői vélemény alapján történik, szükségesek hozzá az orvosi leletek, ezesetben pszichiátriai vélemény. A leszázalékoláshoz a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon kell benyújtani az igénybejelentő-lapot, mellékelve a háziorvos által kitöltött orvosi beutalót és az Ön által kitöltött Nyilatkozat nyomtatványt

        Mindenképpen keressen fel pszichiátert, az öngyilkossági kísérlet állapotának súlyosságát mutatja. Szüksége van kezelésre: gyógyszeres-és pszichoterápiára egyaránt.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2010-05-03 17:48:05; Megválaszolva: 2010. május 03., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: