• Az egészséges sütemény képtelenség - vagy mégsem?

        A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő.

        Sütési tippek az egészséges életmódhoz

        Hogyan illeszthetők az egészséges étrendbe az édességek? Szakértőnk, Györki Niké, dietetikus (és egyúttal cukrász) sütés közben mesélt nekünk a lehetőségekről és osztott meg hasznos tippeket.

        Olvasson további egészségtudatos tippeket: egeszsegedre.webbeteg.hu

      • Hirdetések
      • Cikkajánló

        Éjszakai ágybavizelés

        Dr. Muszil Dorottya

        Az esetek jelentős részében örökletes hajlam áll a panaszok hátterében.

        A gerinc egészsége

        Dr. Dobos Márta

        Csak a szakorvosi vizit és kezelés eredményezhet hatásos kezelést.

        Sütés, főzés, párolás, grillezés - Mit válasszunk, mit kerüljünk?

        A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat.

        Kiegyensúlyozott táplálkozás a terhesség idején

        A várandósság az egyik legszebb időszak egy nő életében, ezzel együtt az egyik legfelelősségteljesebb is. A magzat tökéletes növekedése és fejlődése érdekében nagy odafigyelést kíván a megfelelő táplálékok fogyasztása. A várandós anyának fel kell készítenie a szervezetét, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a terhesség előtt és alatt is.

        Így maradhat egészséges és fitt a téli hónapokban is

        Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.

        A legjobb és legrosszabb ünnepi ételek

        Kutatások szerint átlagosan legalább napi 600 kalóriával fogyasztunk többet karácsony és újév között, ami körülbelül 3 kilogramm súlytöbbletet jelent.

        Hat ritkán emlegetett ok az elhízás hátterében

        Az elhízás nem egyenlő azzal az egyszerű képlettel, hogy sok evés és kevés mozgás, bár a genetikai faktorok mellett ez a két fő rizikótényező a betegség kialakulásában, de maga az elhízáshoz vezető út ettől sokkal bonyolultabb tényezőkből áll össze.

        B2-vitamin - Miért fontos?

        A B2-vitamin, más néven riboflavin (esetleg G-vitamin) egy vízoldékony, könnyen felszívódó vitamin. 1932 óta ismert, ekkor izolálták élesztőgombából.

        A fokhagyma egészségre gyakorolt előnyös hatásai

        A fokhagyma különösen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyeknek betegségmegelőző hatását jelenleg intenzíven vizsgálják. Emellett számos fokhagymakészítmény van forgalomban, amelyek szerveskén-tartalma meglehetősen változó, attól függően, milyen eljárással dolgozzák fel az alapanyagot.

        A brokkoli élettani hatásai

        A napjainkban divatos szuperélelmiszerek egyik tipikus képviselője a brokkoli. Érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy a neki tulajdonított előnyös hatásokkal kapcsolatban milyen bizonyítékokkal rendelkezünk.